Επίσκεψη σε Εθελοντικές Ομάδες από τον Πρόεδρο του Σ.Π.Α.Π. και Γενικό Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσση Σιώμο και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Π.Α.Π. με την ευκαιρία της έλευσης του Νέου Έτους

Επίσκεψη σε Εθελοντικές Ομάδες που δραστηριοποιούνται στα όρια ευθύνης του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) πραγματοποίησε με την ευκαιρία της έλευσης του Νέου Έτους ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, συνοδευόμενος από Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΠ.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., παρέδωσε συμβολικά δώρα και δωροεπιταγές και αντάλλαξε ευχές με τους εθελοντές που ακόμη και τις γιορτινές ημέρες ήταν σε κατάσταση ετοιμότητας, για τυχόν επιδείνωση του καιρού και εκδήλωση ισχυρών καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Πρόεδρος του Συνδέσμου επισκέφθηκε το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης, όπου τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής Εθελοντής Πυρονόμος Νίκος Λιάκος και οι εθελοντές βάρδιας, καθώς και στο Εθελοντικό Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασία Πεντέλης όπου τον υποδέχθηκε ως  εκπρόσωπος των Εθελοντών ο Κώστας Κωνσταντάκης.

Χθες Τετάρτη 2 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. επισκέφθηκε την Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.ΟΜ.Α.Κ.) συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου και Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων Αρτέμιδας Πέτρο Πουλάκη, ενώ έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις και στις υπόλοιπες εθελοντικές ομάδες.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά:

«Στις γιορτινές ημέρες που διανύουμε, το μυαλό όλων μας είναι στους εθελοντές, οι οποίοι είναι παρόντες στις θέσεις τους έτοιμοι για προσφορά στους συνανθρώπους μας.  Εκ μέρους του Σ.Π.Α.Π., ως ελάχιστη ανταπόδοση και αναγνώριση, για τα όσα πρόσφεραν όλη τη χρονιά παραδώσαμε στις εθελοντικές ομάδες συμβολικά δώρα και δωροεπιταγές για την κάλυψη των αναγκών των εθελοντικών κλιμακίων.

Οφείλουμε να ενισχύσουμε το εθελοντικό κίνημα, με θέσπιση κινήτρων και αναβάθμιση της εκπαίδευσης των εθελοντών σε κατηγορίες Πολιτικής Προστασίας που μέχρι σήμερα δεν έχουν πραγματοποιηθεί επαρκείς εκπαιδεύσεις, ώστε να μπορούν να αντεπεξέρχονται σε κάθε είδους απειλή.

Είμαι βέβαιος ότι και τη χρονιά που ξεκίνησε, το 2019, οι εθελοντές μας θα είναι και πάλι έτοιμοι στις επάλξεις προκειμένου να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο με τον ίδιο ζήλο και με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες τους.

Θερμές ευχές και ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους εμάς στους εθελοντές και τις οικογένειες τους.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.