Εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας ένωσαν τις δυνάμεις τους για ένα πιο πράσινο, πιο καθαρό, πιο όμορφο Μαρούσι στην τριπλή παράλληλη δράση που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου με την συνεργασία του Σ.Π.Α.Π

Με την ενθουσιώδη συμμετοχή εκατοντάδων μικρών παιδιών αλλά και μεγαλύτερων σε ηλικία φίλων του περιβάλλοντος ανάμεσά τους και του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Σ.Π.Α.Π Γιώργου Πατούλη, πραγματοποιήθηκε η παράλληλη δράση καθαρισμού – καλλωπισμού – δεντροφύτευσης σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης του Αμαρουσίου με στόχο ένα πιο πράσινο, πιο καθαρό και πιο όμορφο Μαρούσι. Η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε από κοινού με το Σύνδεσμό Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) και το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Με τις τσάπες και τα φυτά ανά χείρας μικροί και μεγάλοι, κατά ομάδες ή μεμονωμένα, υπό την επίβλεψη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου μέσα σε λίγες ώρες είχαν φυτέψει εκατοντάδες δεντράκια βάζοντας το δικό τους λιθαράκι στην προσπάθεια το κτήμα Μιμικόπουλου και το κτήμα Καρέλα στο Μαρούσι να αποκτήσουν στο μέλλον πιο πράσινη όψη.

photo_11

Νωρίτερα τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου είχαν καθαρίσει την παραρεμάτιο περιοχή του Αγίου Θωμά και φύτεψαν καλλωπιστικά φυτά στις οδούς Αμαρυσίας Αρτέμιδος και Πρωταγόρα δίνοντας ανοιξιάτικο χρώμα στην περιοχή.

photo_4

photo_7

Για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των εθελοντών, λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου τους μετέφεραν από και προς τα δύο σημεία όπου πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις της δεντροφύτευσης. Στα σημεία το προσωπικό του Δήμου Αμαρουσίου προσέφερε καπελάκια στους εθελοντές μαζί με οδηγίες για σωστή τοποθέτηση των φυτών.

photo_8

photo_17

Για την πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης συνεργάστηκαν τα Εξωτερικά Συνεργεία, το Τμήμα Πρασίνου, το Γραφείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η Γραμμή Δημότη, το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, η Δημοτική Αστυνομία όπως και η Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου. Επί ποδός βρίσκονταν και το ασθενοφόρο του Δήμου Αμαρουσίου για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

photo_2

photo_3

photo_9

Παρόντες στις δράσεις ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Νικόλαος Πέππας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Δημήτρης Σμυρνής, και Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, εκπρόσωποι εθελοντικών φορέων της πόλης, εκπρόσωποι του Περιβαλλοντικού Φυσιολατρικού Πολιτιστικού και Κοινωνικού Ομίλου Αμαρουσίου «Η ΠΝΟΗ», εκπρόσωποι του Εξωραϊστικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σωρού Λάκκα – Κόττου «Ο Άγιος Ελευθέριος», εκπρόσωποι διαφόρων εθελοντικών φορέων της περιοχής, το Τοπικό Τμήμα Αμαρουσίου του Σώματος Ελλήνων Οδηγών. Μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση από μέρους των σχολείων της πόλης με τους μαθητές από το 6ο και 19ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, το Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων «Ελληνική Παιδεία», το 5ο Γυμνάσιο, το 8ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, το νηπιαγωγείο – παιδότοπο από το Δήμο Βριλησσίων μαζί με τους γονείς τους να δίνουν δυναμικό «παρών».

photo_16

photo_15

Με την ευκαιρία της υλοποίησης των τριών παράλληλων περιβαλλοντικών δράσεων, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Με τις σημερινές μας δράσεις στο Μαρούσι δείχνουμε για ακόμη μια φορά στην πράξη το ειλικρινές μέλημά μας ως Διοίκηση του Δήμου για φροντίδα, υπεράσπιση και ενίσχυση κάθε πνεύμονα πρασίνου στην πόλη μας. Το πράσινο είναι η ζωή μας και κανένα δέντρο δεν περισσεύει. Με σταθερή στόχευση την προστασία κάθε πράσινης εστίας στο Μαρούσι, και χωρίς να μένουμε μόνο σε αυτό δεν χάνουμε ευκαιρία μαζί με τους ευαισθητοποιημένους περιβαλλοντικά συμπολίτες μας -και είναι ιδιαίτερα ευτυχές που έχουμε και πολλούς εκπροσώπους της νέας γενιάς κοντά μας- να δίνουμε νέα πράσινη πνοή και προοπτική στο προάστιό μας. Θα προασπιστούμε με κάθε τρόπο το ελάχιστο εναπομείναν πράσινο στις περιοχές του λεκανοπεδίου και θα βρεθούμε απέναντι, Διοίκηση και πολίτες, σε οποιοδήποτε σχέδιο της Πολιτείας οδηγήσει σε περιπέτειες τις υπάρχουσες ζώνες πρασίνου στην περιοχή μας με πρώτη και κυριότερη αυτή του Δάσους Συγγρού».

photo_5

photo_6

photo_13

photo_12

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.