Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ συμμετείχε σε σύσκεψη που διεξήχθη στην ΚΕΔΕ για τις προωθούμενες από το ΥΠΕΣΔΑ ρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκρίθηκε πρόταση του Προέδρου του ΣΠΑΠ Βλάσση Σιώμου για μόνιμη νομοθετική λύση του ζητήματος της συμπερίληψης των Συνδέσμων στους ΚΑΠ

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, συμμετείχε στην συνεδρίαση που διεξήγαγε η ΚΕΔΕ προκειμένου να προετοιμάσει τις θέσεις της Ένωσης για τις προωθούμενες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορούν τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κατά τη σύσκεψη, το ΔΣ της ΚΕΔΕ ενέκρινε ομόφωνα να συμπεριληφθεί στις εισηγήσεις της ΚΕΔΕ προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, πρόταση του Προέδρου του ΣΠΑΠ Βλάσση Σιώμου, να προστεθεί μία νέα, 7η παράγραφος στο άρθρο 259 του 3852/2010, που να ορίζει ρητά ότι δικαιούχοι ΚΑΠ Πυροπροστασίας-Πολιτικής Προστασίας είναι και οι Σύνδεσμοι Δήμων.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης μιλώντας για το θέμα στο Δ.Σ. σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Η ΚΕΔΕ εγκαίρως έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, διορθώσεις και συμπληρώσεις στις προτεινόμενες από το υπουργείο ρυθμίσεις για σημαντικά λειτουργικά ζητήματα και δυσλειτουργίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι δήμοι. Δυστυχώς το κείμενο του νομοσχεδίου δεν μας έχει δοθεί ακόμη, διότι, όπως ενημερωθήκαμε, δεν έχουν συγκεντρωθεί οι παρατηρήσεις όλων των ενδιαφερομένων φορέων. Ευχόμαστε και ελπίζουμε  να επικρατήσει η λογική και η κυβέρνηση να αντιληφθεί την ευθύνη που φέρει απέναντι στους πολίτες και στη δυνατότητα λειτουργίας των δήμων  και να συμπεριλάβει στο τελικό σχέδιο νόμου τα διαχρονικά αιτήματα της Αυτοδιοίκησης».

001

Στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος τόνισε:

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις επικείμενες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών οι Σύνδεσμοι των Δήμων, να αποκτήσουν τη σωστή και αρμόζουσα σε αυτούς μεταχείριση. Θα πρέπει το ζήτημα της συμπερίληψης των Συνδέσμων στους ΚΑΠ να λυθεί άπαξ και δια παντός. Κυρίως όταν μιλάμε για τους ΚΑΠ Πυροπροστασίας, που φέτος καθυστέρησαν σημαντικά, από την έλλειψη ρητής διάταξης που θα επιφυλάσσει στους Συνδέσμους την ίδια μεταχείριση με τους Δήμους, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουμε να μείνουμε χωρίς πυροφύλαξη και εν γένει προετοιμασία εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, που έχει ήδη διανύσει ένα μήνα από την έναρξή της.

Παράλληλα νομίζω ότι είναι ενδεδειγμένη η ρητή και δια νόμου συμπερίληψη των Συνδέσμων στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της υποστελέχωσης.

Είναι σε όλους γνωστή η αποδεδειγμένη και μακροχρόνια πορεία έργου των Συνδέσμων, η οποία έχει δικαιώσει την ύπαρξή τους, αφού και σημαντικό έργο παρέχουν και ιδιαίτερα χρήσιμοι είναι με το συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτουν, σε σχέση με τους μεμονωμένους Δήμους, αυτό της Διαδημοτικής Συνεργασίας. Ήρθε η ώρα αυτή η δικαίωση των Συνδέσμων να υπάρξει και νομοθετικά».

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.