Τριήμερη Πανελλήνια Διασωστική Άσκηση συνδιοργανώνουν το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Νέου Βουτζά – Νέας Μάκρης και η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων με τη συνεργασία του Σ.Π.Α.Π

Την 1η Πανελλήνια Διασωστική Άσκηση για εθελοντές συνδιοργανώνουν το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Νέου Βουτζά – Νέας Μάκρης και η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων το τριήμερο 23, 24 και 25 Νοεμβρίου 2012. Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π).

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, οι εθελοντές θα εκπαιδευτούν στη δημιουργία καταυλισμού, στην πυρόσβεση, στην ορεινή διάσωση και σε αστικές διασώσεις όπως τροχαία και σεισμός, και συγκεκριμένα στα εξής:
Δημιουργία και διαμονή σε καταυλισμό
Έρευνα – εντοπισμός – διάσωση – παροχή Α’ Βοηθειών – μεταφορά θυμάτων σε ορεινή περιοχή με χρήση ορειβατικού εξοπλισμού
Αντιμετώπιση τροχαίου ατυχήματος με χρήση διασωστικού εξοπλισμού – παροχή Α’ Βοηθειών
Κατάσβεση οχήματος με χρήση πυροσβεστικών οχημάτων

Στόχος της εκπαιδευτικής δράσης είναι να αποκτήσουν οι εθελοντές τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά κατά την εθελοντική ενασχόλησή τους.
Η άσκηση που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 5 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 στη 1 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλούς κατάλυσης και τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής.

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέχρι την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012, τηλεφωνικά και μέσω e-mail στις διοργανώτριες ομάδες:

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΝΕΟΥ ΒΟΥΤΖΑ-ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ
Τηλέφωνα επικοινωνίας: +30 2294091792 και +30 6982345678 (Επικεφαλής ομάδας Ιωάννης Διαμανόγλου), e-mail: ioannisdamianoglou@gmail.com

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΙΣΕΩΝ
Τηλέφωνα επικοινωνίας: +302104929425 και +306972204747, e-mail: info@edok.gr

Η συμμετοχή για τους εθελοντές είναι ελεύθερη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.