Την ενημέρωση για τη λήψη απόφασης των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Μελών του ΣΠΑΠ για το ζήτημα της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου στο Πεντελικό Όρος αποφάσισε η Ολομέλεια του Συνδέσμου

Την εξουσιοδότηση των 12 Δήμων μελών του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) μέσα από τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους, ώστε η απόφαση του Συνδέσμου για το ζήτημα της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου στο Πεντελικό Όρος, να είναι προσαρμοσμένη στις δημοτικές απόψεις και στην ίδια την κοινωνία αποφάσισε το Δ.Σ. του ΣΠΑΠ, εγκρίνοντας την εισήγηση του Προέδρου, Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου είχαν προσκληθεί εκπρόσωποι Τοπικών Φορέων, Δημοτικών Παρατάξεων, Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και πολίτες, προκείμενου να υπάρξει ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων στο ζήτημα της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου στο Πεντελικό Όρος.

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ κ. Γιώργος Πατούλης σημείωσε ότι «η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας έχει στόχο μέσα από την επίσημη ενημέρωση, τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων να έχουμε τη δυνατότητα ως εκπρόσωποι των Δήμων μελών του Συνδέσμου να πληροφορήσουμε τα Δημοτικά μας Συμβούλια. Συγχρόνως δε να έχουμε την εξουσιοδότησή τους μέσα από τις αποφάσεις τους, ώστε η απόφαση του ΣΠΑΠ για το ζήτημα του φωτοβολταϊκού πάρκου, να είναι τεκμηριωμένη, έγκριτη και ώριμη, και πάνω από όλα προσαρμοσμένη όχι μόνο στις δικές μας απόψεις, αλλά και στις απόψεις των Δήμων μελών που εκπροσωπούμε, και κυρίως της ίδιας της κοινωνίας.

Αυτό που ακούσαμε σήμερα είναι μία έκθεση ιδεών, ενώ όλες οι εισηγήσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στο Πεντελικό Όρος είχαν αρνητικό πρόσημο. Η τελική απόφαση του ΣΠΑΠ θα ληφθεί μετά τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων μελών σε νέα συνεδρίαση στις αρχές του νέου έτους.

Ο ΣΠΑΠ υπογράμμισε ο κ. Πρόεδρος «ενημερώνεται συνεχώς, ακούει τους πάντες και αποφασίζει για το συμφέρον του περιβάλλοντος και την προστασία του Πεντελικού Όρους.»

Στη διάρκεια της συνεδρίασης έγιναν τοποθετήσεις και ακούστηκαν τόσο οι θέσεις τις εκκλησίας όσο και οι θέσεις όσων αντιτίθενται στην εγκατάσταση του φωτοβολατϊκού πάρκου.

Εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και της Ιεράς Μονής Πεντέλης αλλά και ως αρμόδιος για το ζήτημα παρέστη ο Πατέρας Μάξιμος, ο Γενικός Διευθυντής της Α.Ε. της Αρχιεπισκοπής «Πρόνοια Αρχιεπισκοπής» κ. Σπανάκης και ο Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος κ. Γιαννούκος.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Νικόλαος Παναγιώτου και τα τακτικά μέλη κ.κ. Βλάσιος Σιώμος, Κυριάκος Κοντάκης και Παναγιώτης Μπόλλας.

Επίσης τα μέλη οι κ.κ. Στέφανος Τσιπουράκης, Λεωνίδας Ψυχοπαίδας, Σεβαστός Βορέας, Χριστίνα Μπούρα, Ιωάννης Σιδέρης, Κυριακή Γκότση, Γρηγόριος Ίσσαρης, Αθανάσιος Μαργέτης, Γεώργιος Μπέκας, Νικόλαος Τζιλιγκάκης, Βασιλική Νικολαροπούλου, Παναγιώτης Μπόλλας και Γιάννης Μαγκαφώσης.

Παραβρέθηκαν επίσης οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων της μειοψηφίας του Δήμου Πεντέλης κ.κ. Μανώλης Γραφάκος, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, Αντώνης Φειδοπιάστης, Τάσος Καρατζής και ο ανεξάρτητος Σύμβουλος Λεωνίδας Λάζος, οι οποίοι είναι μέλη της συντονιστικής επιτροπής κατά της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου στο Πεντελικό Όρος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.