Συνδυάζοντας σαρακοστιανό γλέντι και δεντροφύτευση γιόρτασαν τα Κούλουμα χιλιάδες κόσμου στις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν ο Σ.Π.Α.Π, οι Δήμοι Αμαρουσίου και Πεντέλης και ο ΣΚΑΪ στο Πεντελικό όρος

Χιλιάδες κόσμου κάθε ηλικίας ανηφόρισε στην Πεντέλη και γιόρτασε παραδοσιακά τα Κούλουμα συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) από κοινού με το Δήμο Αμαρουσίου, το Δήμο Πεντέλης και το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Τιμώντας το πατροπαράδοτο «πέταγμα» του χαρταετού αλλά και τα ποικίλα σαρακοστιανά εδέσματα, μικροί και μεγάλοι, προσέφεραν, επίσης, χείρα βοηθείας συμμετέχοντας, παράλληλα, στη 2η δεντροφύτευση του Σ.Π.Α.Π για το 2013 που διοργανώθηκε δίνοντας περιβαλλοντική νότα στη γιορτή.

Από νωρίς το πρωί οικογένειες και μεμονωμένοι συμπολίτες μας από τους Δήμους μέλη του Σ.Π.Α.Π αλλά και ευρύτερα από την Αττική, φορώντας τη γιορτινή τους διάθεση, άρχισαν να ανεβαίνουν στο βουνό, επιδόθηκαν στο πέταγμα του χαρταετού γεμίζοντας με χρώμα τον Πεντελικό ουρανό, και με τις τσάπες ανά χείρας ανηφόρισαν στις γύρω πλαγιές δεντροφυτεύοντας περισσότερα από 3.500 δενδρύλλια.

PHOTO_spap_koulouma_2013_2

Το εργαστήρι κατασκευής χαρταετών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου διένειμε χαρταετούς και δίδασκε σε μικρούς και μεγάλους τα μυστικά της κατασκευής και της «επιτυχούς πτήσης». Στη συνέχεια ως μια μεγάλη παρέα όλοι απόλαυσαν τα χορευτικά συγκροτήματα: το Ελληνικό Παραδοσιακό Χορευτικό Όμιλο του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου και το Σύλλογο Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» σε ένα ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα συνοδεία εκλεκτών παραδοσιακών μεζέδων.

PHOTO_spap_koulouma_2013_5

Με την ευκαιρία της ημέρας, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μαζί με τις ευχές του προς τους συνδαιτυμόνες για «Καλή Σαρακοστή» απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα: «Είναι εκπληκτικό αυτό το αντάμωμα στο Πεντελικό. Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μα, βάζοντας ο καθένας το δικό του λιθαράκι στην προσπάθεια – υπόσχεση που έχουμε δώσει και με συνέπεια υπηρετούμε ώστε να ξαναγίνει το Πεντελικό ένα πράσινο βουνό, διασκεδάζουμε παραδοσιακά συντροφιά με καλή παρέα, τραγούδι, χορό και σαρακοστιανούς μεζέδες. Σε αυτή την τεράστια περιβαλλοντική αλυσίδα αλληλεγγύης που χτίζουμε κανένας δεν περισσεύει, και όλοι μαζί Σ.Π.Α.Π, Δήμος Αμαρουσίου, Δήμος Πεντέλης και ΣΚΑΪ ενώνοντας τις προσπάθειες μας μπορούμε να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το περιβάλλον και τις ζωές μας».

PHOTO_spap_koulouma_2013_8

Από την πλευρά του ο συνδιοργανωτής Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, μαζί με τις ευχές του, κατέθεσε τη στήριξή του στην προσπάθεια που καταβάλλεται καλώντας τον κόσμο μετά τις δεντοφυτεύσεις με το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον να συνεχίσει την προσπάθεια και το καλοκαίρι συμμετέχοντας στα ποτίσματα των δενδρυλλίων που είναι καθοριστικά για την επιβίωση και ανάπτυξή τους.

PHOTO_spap_koulouma_2013_7

Θερμές ευχαριστίες απευθύνει ο Σ.Π.Α.Π σε όλους τους εργαζόμενους του Σ.Π.Α.Π, του Δήμου Αμαρουσίου –από τα Εξωτερικά Συνεργεία, τη Δημοτική Συγκοινωνία, τη Δημοτική Αστυνομία, το Τμήμα Πρασίνου, το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων,το Γραφείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το Δημοτικό Ασθενοφόρο – για τη σημαντική συμβολή τους στην προετοιμασία και ομαλή διεξαγωγή της δεντροφύτευσης (διάνοιξη λάκκων, σήμανση, χωρισμό τομέων δεντροφύτευσης), αλλά και στην εξαιρετική διοργάνωση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας. Θερμά ευχαριστεί, επίσης, τους εργαζόμενους του Δήμου Πεντέλης, το προσωπικό του ΣΚΑΪ αλλά και όσους εργάστηκαν εθελοντικά και συνεργάστηκαν για την επιτυχία της διοργάνωσης, όπως και τους χιλιάδες των εθελοντών του Συνδέσμου που συνέρρευσαν στο βουνό στηρίζοντας το έργο της αναδάσωσης.

PHOTO_spap_koulouma_2013_9

Παρόντες από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Π.Α.Π ήταν ο Σεβαστός Βορέας, ο Αθανάσιος Μαργέτης, ο Στέφανος Τσιπουράκης, ο Νίκος Τζιλιγκάκης, και η Κυριακή Γκότση. Παρόντες ήταν, επίσης, εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων, Χαλανδρίου και Πεντέλης, από το Δήμο Αμαρουσίου: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Πέππας, Δημήτρης Καμπούκος, Βασίλης Κόκκαλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Δημήτρης Καρλαύτης, Νικόλας Αλεπούς, Μιχάλης Παπαδόπουλος, από τον ΣΚΑΪ: ο Γενικός Διευθυντής Γιάννης Σπανολιός, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Δώρα Γιαννακάκη, καθώς και δημοσιογραφικό επιτελείο που κάλυπτε την εκδήλωση, ο πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Σωτήρης Ρηγάκης, εκπρόσωποι από τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αμαρουσίου, από τον Εκδρομικό Περιηγητικό Σύλλογο Αμαρουσίου, από το Σύλλογο Αθμονέων, από τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Κυριών Αμαρουσίου «η τις εκτυπώσεις Μαραγκός, τους παραγωγούς εγχώριων αγροτικών προϊόντων για την προσφορά νωπών, οσπρίων και σαρακοστιανών προϊόντων αλλά και όσους χορηγούς συνέβαλαν στη γιορτή και επιθυμούν να τηρήσουν την ανωνυμία τους.

PHOTO_spap_koulouma_2013_16

Ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Σ.Π.Α.Π ευχαριστούν θερμά τους δεκάδες χορηγούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους και στήριξαν με την προσφορά τους σε νηστίσιμα εδέσματα και προϊόντα την πραγματοποίηση της γιορτής και συγκεκριμένα: το Φούρνο ΒΕΝΕΤΗ, τα σουπερμάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, LIDL, ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ, ΜΑΚΡΟ, POLY BAG Ιωάννης Πατούλης, τον καφέ ОRGANO Gold, τα Νερά Κρήτης, την Αρτοποιεία – Χαλβαδοποιεία Μαραθώνα Χατζηγαβριήλ, τις εκτυπώσεις Μαραγκός, τους παραγωγούς εγχώριων αγροτικών προϊόντων για την προσφορά νωπών, οσπρίων και σαρακοστιανών προϊόντων αλλά και όσους χορηγούς συνέβαλαν στη γιορτή και επιθυμούν να τηρήσουν την ανωνυμία τους.

PHOTO_spap_koulouma_2013_4

PHOTO_spap_koulouma_2013_6

PHOTO_spap_koulouma_2013_13

PHOTO_spap_koulouma_2013_10

PHOTO_spap_koulouma_2013_12

PHOTO_spap_koulouma_2013_11 PHOTO_spap_koulouma_2013_15 PHOTO_spap_koulouma_2013_14 PHOTO_spap_koulouma_2013_17

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.