Συνάντηση εργασίας για τον προγραμματισμό των εθελοντικών αναδασώσεων με τον Γενικό Γραμματέα Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος Κωνσταντίνο Αραβώση είχε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και Αντιδήμαρχος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ο Γενικός Γραμματέας Δασών Κωνσταντίνος Αραβώσης και ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και Αντιδήμαρχος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος για τον προγραμματισμό των  εθελοντικών αναδασώσεων που θα διοργανώσει ο ΣΠΑΠ στο Πεντελικό την φυτευτική περίοδο 2022-2023, με προτεραιότητα στις εκτάσεις που κάηκαν τον Ιούλιο του 2022.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Συντονιστής Αναδασώσεων Αττικής Θανάσης Αγγελόπουλος και η Δασολόγος συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Κοραλία Βαλλιάνου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και είχε σκοπό τον προγραμματισμό και τον συντονισμό των προσπαθειών από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, τον ΣΠΑΠ και άλλους φορείς, για την άμεση  επαναφορά του δάσους εκεί όπου υπήρχε,  αλλά και την αποκατάσταση της ζωής στις  καμένες εκτάσεις,  που καταστράφηκαν στην πυρκαγιά του φετινού καλοκαιριού που ξεκίνησε από την Πεντέλη και έφτασε έως την Παλλήνη.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και Αντιδήμαρχος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά :

«Eυχαριστώ θερμότατα τον  Γενικό Γραμματέα Δασών του Υπουργείου  Περιβάλλοντος Κωνσταντίνο Αραβώση για την άμεση ανταπόκριση για την συνάντηση εργασίας σκοπό των προγραμματισμό και τον συντονισμό των προσπαθειών για να αναδασωθεί άμεσα  η καμένη περιοχή του Πεντελικού.

Είμαι αισιόδοξος γιατί  στην συνάντηση  ενημερώθηκα  για  όλες τις άμεσες ενέργειες που  γίνονται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος  προκειμένου  άμεσα να ξαναγίνει το δάσος όπως ήταν. Από την μεριά μας προτείναμε και ο Γενικός Γραμματέας κύριος Κωνσταντίνος  Αραβώσης απεδέχθη με χαρά, τα σημεία  της καμένης περιοχής που θα πρέπει γίνουν άμεσα οι μελέτες αναδάσωσης και τα οποία θα αναδασωθούν από τον ΣΠΑΠ με μαθητές, παιδιά και ευαισθητοποιημένους πολίτες καθώς και με συγκεκριμένα  είδη δένδρων και φυτών  που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα οποία θα πρέπει να είναι κατάλληλα ( πχ βελανιδιές κα) και σίγουρα όχι πεύκα, που είναι πάρα πολύ εύφλεκτα».

 

 Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.