Συμμετοχή του Προέδρου του Σ.Π.Α.Π. στην κοινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και την υπογραφή Κοινής Διακήρυξης για την Ολυμπιακή Εκεχειρία

O Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος συμμετείχε στην κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων της ΚΕΔΕ και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και στην υπογραφή της κοινής διακήρυξης για την προώθηση του θεσμού της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στην Αρχαία Ολυμπία.

Η συνεδρίαση αυτή πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της τελετής αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν από 9 έως 25 Φεβρουαρίου 2018 στην πόλη Πιόνγκτσανγκ της Νότιας Κορέας.

  

Σε μια συμβολική συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων της ΚΕΔΕ και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας υπεγράφη την Κυριακή 22 Οκτωβρίου κοινή διακήρυξη για την προώθηση του θεσμού της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, μέσω κοινών δράσεων που αναλαμβάνουν η ΚΕΔΕ, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνουν κοινές δράσεις με κεντρικό σκοπό την διάδοση, κατοχύρωση και διεθνοποίηση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Στην εισήγηση του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης επισήμανε ότι στον Ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας η Τοπική Αυτοδιοίκηση επισφράγισε τη βούληση της να συμβάλει ουσιαστικά στη διάδοση και διεθνοποίηση των ολυμπιακών αξιών αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που προωθούν το διάλογο, τη συμφιλίωση, την αμοιβαία κατανόηση, την αλληλεγγύη και την ειρήνη, που είναι τα βασικά ολυμπιακά ιδεώδη.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά:

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη για την πρωτοβουλία της συμβολικής αυτής συνεδρίασης, αλλά και της ανάληψης πρωτοβουλίας, από κοινού με το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, για την ανάδειξη του Ολυμπιακού Πνεύματος και του διαχρονικού πανάρχαιου μηνύματος της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να μεταδώσει στην Ευρώπη και στη Διεθνή Κοινότητα τις Ολυμπιακές Αξίες και να αναδείξει το πνεύμα ουμανισμού, ανθρωπισμού, πολιτισμού και εθελοντικής προσφοράς, που συναποτελούν το ολυμπιακό πνεύμα το οποίο αποτελεί από την αρχαιότητα έως σήμερα διαρκές σύμβολο του δυτικού πολιτισμού».

  

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.