Σημαντική προσέλευση μαθητών και εθελοντών στην επιτυχημένη 6η Αναδάσωση του Σ.Π.Α.Π για το 2015 στο Πεντελικό

Η 6η Αναδάσωση για το 2015 χαρακτηρίστηκε από τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, που επικρατούσαν στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, αλλά και τους δύο χιλιάδες περίπου μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων, που αψηφώντας τους ισχυρότατους βορείους ανέμους και το χιονόνερο συνέβαλλαν στην επιτυχία ακόμα μίας δράσης του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.).

IMG_4827

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ανταποκρίθηκαν άμεσα, με προθυμία και ιδιαίτερο ενθουσιασμό στο κάλεσμα του Σ.Π.Α.Π., της Περιφέρειας Αττικής και του ΣΚΑΙ στηρίζοντας την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, εξαντλώντας με τάξη και πολύ σύντομα και τα 4.000 δενδρύλλια που είχε προγραμματιστεί να φυτευτούν.

Η δράση υλοποιήθηκε από κοινού με την Αντιπεριφέρεια Βορείου Τομέα Αττικής, τους Δήμους μέλη του Σ.Π.Α.Π., τις Διευθύνσεις Αβάθμιας και Βάθμιας Εκπαίδευσης Β Αθήνας, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής, τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ με τον συντονισμό του Προέδρου του Συνδέσμου και Γενικού Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμου.

IMG_4548

Την 6η Αναδάσωση για το 2015 στήριξαν πολυποίκιλα και ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής κ. Γιώργος Καραμέρος και ο Δασάρχης Πεντέλης κ. Αθανάσιος Ρέππας.

Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΣΠΑΠ και Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσου κ. Αθανάσιος Κρητικός, ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς και Μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ κ. Δημήτρης Λιανός, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων-Αρτέμιδας και Μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ κ. Πέτρος Πουλάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης κ. Δημήτρης Σταυρόπουλος, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων κ. Αναστάσιος Βιρβίλης και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων κ. Αλέκος Κοντομάρης.

IMG_4547

Στη Αναδάσωση συμμετείχαν το Δημοτικό Σχολείο Νέας Πεντέλης, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, το 13ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής, το Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης και το Ειδικό Σχολείο Πεντέλης.

Συμμετείχαν επίσης το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, το 5ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, το 8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου και το 2ο Γυμνάσιο Μελισσίων.

Τέλος στη δράση συμμετείχαν μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου από την Ιόνιο Σχολή, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα και την Ελληνική Παιδεία.

IMG_4226

Παρόντες όπως πάντα ήταν οι εθελοντές του Σ.Π.Α.Π και πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την μεγάλη προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών των Σχολείων της περιοχής μας, αν σκεφτεί κανείς τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σήμερα το πρωί. Θα ήθελα με την ευκαιρία να εξάρω το γεγονός ότι ο εθελοντισμός που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή μας αυξάνει και αυτό αποδεικνύεται κάθε φορά που ο ΣΠΑΠ, η Περιφέρεια και ο ΣΚΑΙ αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό. Όλη αυτή η συνεχής εθελοντική ανταπόκριση του κόσμου, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και δύναμη να συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας. Η σημερινή παρουσία των χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών, μας δίνει δύναμη για να αγωνιστούμε με περισσότερη αφοσίωση, επικεντρωμένοι στο βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού.

IMG_1885 copy

Παράλληλα μας ενθαρρύνει να διευρύνουμε περαιτέρω τις δραστηριότητες του Συνδέσμου μας σε όλο το φάσμα των τομέων που άπτονται της πολιτικής προστασίας, αλλά όχι μόνον. Στοχεύουμε ακόμη να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε τομείς όπως ο κοινωνικός, βοηθώντας όποτε και όσο μπορούμε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη στη δύσκολη συγκυρία που περνά ο τόπος μας. Ακόμη στοχεύουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω δράσεις στον πολιτισμό, στο μαζικό αθλητισμό και όπου αλλού μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι.

Ένα θερμότατο ευχαριστώ στις Διευθύνσεις Αβάθμιας και Βάθμιας Εκπαίδευσης Β Αθήνας  που με ιδιαίτερο ενθουσιασμό συνέδραμαν στην επιτυχία της 6ης αναδάσωσης του ΣΠΑΠ.

IMG_1883 copy

Ένα μεγάλο ευχαριστώ όμως και σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που ήρθαν σήμερα εδώ στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και που αψηφώντας τους ισχυρότατους βορείους ανέμους και το χιονόνερο συνέβαλλαν στην επιτυχία της 6ης Αναδάσωσης 2015 του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.).

IMG_4382

Ο Σ.Π.Α.Π απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής κ. Γιώργο Καραμέρο και στους κ. Γιάννη Σπανολιό και κ. Γιώργο Κεραμιτζόγλου από τον ΣΚΑΙ, για την πολύτιμη στήριξή του σε όλες τις δράσεις του ΣΠΑΠ.

IMG_4354

Ελπίζω η συμμετοχή και στις επόμενες δενδροφυτεύσεις του Σ.Π.Α.Π, να είναι εξ ίσου μαζική και δυναμική, ώστε να γίνει με τη βοήθεια όλων πραγματικότητα η αναμόρφωση και επαναφορά του Πεντελικού φυσικού και δασικού πλούτου».

Από μέρους Εθελοντικών Ομάδων και Συλλόγων, συμμετείχαν στην αναδάσωση: η Ένωση Γονέων Πεντέλης, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Άνοιξης, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων και ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος.

IMG_4437

Για την πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης συνεργάστηκαν οι εθελοντές του ΣΠΑΠ, ενώ για κάθε ενδεχόμενο στο χώρο της αναδάσωσης, βρισκόταν το Ασθενοφόρο του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο Σ.Π.Α.Π. ευχαριστεί ιδιαίτερα τους χορηγούς της αναδάσωσης: τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τα σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, την εταιρεία ELBISCO, το αλλαντοποιείο «Παρθενών», την Παραδοσιακή Χαλβαδοποιία Μαραθώνα, τον κ. Γιώργο Αντωνόπουλο, Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Παραγωγών Δράση Χωρίς Μεσάζοντες ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ, τις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΧΤΥΠΟΣ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ανατολικής Αττικής, τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΘΕΣΗ, ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ και ΠΑΡΑΔΗΜΟΤΙΚΑ.

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.