Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η Συνάντηση του Συντονιστικού Οργάνου των Συνδέσμων Δήμων της Αττικής με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη συνάντηση Αντιπροσωπείας του Συντονιστικού Οργάνου των Συνδέσμων Αττικής με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη  προκειμένου η Αντιπροσωπεία να εκθέσει και να αναζητήσει λύση αναφορικά με το χρόνιο θέμα που έχει προκύψει από τη μη συμπερίληψη των Συνδέσμων των Δήμων στους δικαιούχους Προγραμμάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Πράσινου Ταμείου.

Στην αντιπροσωπεία του Συντονιστικού των Συνδέσμων μετείχαν ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Πρόεδρος του ΣΥΝΠΑ και Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ και Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο Πρόεδρος του ΣΒΑΠ και Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΒΑΠ και Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής Παύλος Καμάρας, το Μέλος του ΔΣ του ΣΥΝΠΑ και Δημοτικός Σύμβουλος Αχαρνών Βασίλης Λαζάρου, o Γενικός Γραμματέας του ΑΣΔΑ Θεόδωρος Αρβανίτης, το Μέλος του ΔΣ του ΠΕΣΥΔΑΠ και Αντιδήμαρχος Κορυδαλού Μιχάλης Ευθυμιάδης και το Μέλος ΔΣ του ΣΠΑΥ και Αντιδήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Βασίλης Κρητικός.

Ειδικότερα, τα μέλη της αντιπροσωπείας, ενημέρωσαν τον υπουργό και τους συνεργάτες του, ότι με βάση το αίτημα ζητείται να είναι δικαιούχοι των προγραμμάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και του Πράσινου Ταμείου εκτός των άλλων και οι Σύνδεσμοι Δήμων.   Όπως υποστήριξαν τα μέλη της Αντιπροσωπείας, η μακροχρόνια πορεία των Συνδέσμων, έχει δικαιώσει την ύπαρξή τους, αφού και σημαντικό έργο παρέχουν και ιδιαίτερα χρήσιμοι είναι με το συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτουν, σε σχέση με τους μεμονωμένους Δήμους, αυτό της Διαδημοτικής Συνεργασίας.

Ο Υπουργός  Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Κωστής Χατζηδάκης  ενημέρωσε τα μέλη της Αντιπροσωπείας ότι θα κάνει  ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να συμπεριληφθούν οι Σύνδεσμοι Δήμων ως δικαιούχοι όλων των προγραμμάτων που ζητήθηκαν και δεσμεύτηκε ότι θα είναι δίπλα τους συνδράμοντας τους στην προσπάθεια τους για την προστασία και ανάπλαση των ορεινών όγκων της Αττικής. Παράλληλα όμως, κάλεσε τους εκπροσώπους  των Συνδέσμων να εκπονήσουν αλλά και να επικαιροποιήσουν  υπάρχουσες μελέτες που θα μπορέσουν να τύχουν επιλογής και άρα συμμετοχής στα προγράμματα.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Ευχαριστούμε τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα για συνάντηση, για το εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας κατά την διάρκεια της σύσκεψης, την δέσμευση του για προσπάθεια επίλυσης του χρόνιου αιτήματος των Συνδέσμων Δήμων να είναι δικαιούχοι προγραμμάτων, την πρόθεση του για στήριξη των Συνδέσμων Δήμων καθώς και τις κατευθυντήριες γραμμές για το πως πρέπει να κινηθούμε στη συνέχεια.

Οι Σύνδεσμοι των Δήμων πιστεύουμε ότι υπάρχουν περιθώρια το χρόνιο πρόβλημα να επιλυθεί και δηλώνουμε ότι μετά από την επίλυσή του, θα είμαστε παρόντες με προτάσεις και μελέτες σε κάθε νέο καινοτόμο πρόγραμμα που θα προκηρυχθεί για να  μπορέσουμε τελικά να φέρουμε σε πέρας με πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα το δύσκολο και πολυποίκιλο έργο που επιτελούμε».

 

 

 Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.