Πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη η 6η Συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, υπό τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας, Αντιπρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και Πρόεδρο του ΣΠΑΠ Βλάσση Σιώμο.

Υπό τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας, Αντιπρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και Πρόεδρο του ΣΠΑΠ Βλάσση Σιώμο πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη η 6η Συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, με θέματα που αφορούν την προετοιμασία των Δήμων κατά τη τρέχουσα αντιπυρική περίοδο καθώς και θεσμικά και επιχειρησιακά ζητήματα για την καλύτερη οργάνωση της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.

Ειδικότερα στη Συνεδρίαση τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν διεξοδικά για τα σοβαρά θέματα Πολιτικής Προστασίας κατά τη τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, καθώς  και προτάθηκαν ιδέες και λύσεις προκειμένου να υπάρξει επικαιροποίηση των προτάσεων η οποία θα είναι καθοριστική στην επίλυση των υπαρχόντων προβλημάτων που απασχολούν τους δήμους της χώρας μας. Ενημερώθηκαν επίσης για την εισήγηση του Α’ Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ Λάζαρου Κυρίζογλου με θέμα την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Στην Συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν τα μέλη της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ και εκτός του  Α’ Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ Λάζαρου Κυρίζογλου που επεξήγησε την πρότασή του για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος αφού έδωσε το λόγο σε όλους τους συμμετέχοντες, δήλωσε:

«Στη σημερινή  Συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ ενημερώσαμε διεξοδικά τα μέλη της επιτροπής, κατατέθηκαν προτάσεις και συζητήθηκαν με τρόπο αναλυτικό τα πρόσφατα θέματα που αφορούν την Πολιτική Προστασία  κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο και απασχολούν τους δήμους όλης της χώρας. Εξαιρετικοί συνάδελφοι αυτοδιοικητικοί με τεράστιες γνώσεις και εμπειρία από όλη την Ελλάδα, με επιστημονική και τεχνοκρατική στήριξη από άριστους επιστήμονες με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Ευθύμη Λέκκα κατέθεσαν τις προτάσεις τους προκειμένου να δοθούν λύσεις στα  θέματα που αφορούν την περαιτέρω αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας στους δήμους της χώρας μας.

Τέλος ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου εισηγήθηκε και επεξήγησε αναλυτικά την πρότασή του για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.»

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.