Ο Σ.Π.Α.Π. παρά τις δύσκολες καταστάσεις που διανύουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αντικατέστησε σήμερα το Πυροφυλάκειο «Μικρής Καλλιθέας»

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), παρά τις δύσκολες καταστάσεις που διανύουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ολοκλήρωσε  σήμερα τις εργασίες τοποθέτησης – αντικατάστασης του Πυροφυλακείου «Μικρής Καλλιθέας» που βρίσκεται  στην κορυφή του λόφου της Μικρής Καλλιθέας Πεντέλης και χαρακτηρίζεται, από την εποχή που τοποθετήθηκε (εδώ και μία 15ετία περίπου), ως ένα από τα καλύτερα της Βορειανατολικής Αττικής, όσον αφορά τη θέση και την ορατότητά του, η οποία δίνει τη δυνατότητα για καλύτερη εποπτεία στο Πεντελικό βουνό και στους λόφους Αστεροσκοπείου Πεντέλης, Πατήματος Βριλησσίων-Χαλανδρίου και λόφου Προφήτη Ηλία Νέας Πεντέλης, με στόχο την προστασία τους από το ενδεχόμενο πυρκαγιάς και ενισχύει σημαντικά την προληπτική ικανότητα του Συνδέσμου.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση που κατορθώσαμε, παρά τις δύσκολες καταστάσεις που διανύουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, να αντικαταστήσουμε το Πυροφυλάκειο «Μικρής Καλλιθέας» το οποίο είχε κατ’ επανάληψη στο παρελθόν, υποστεί εκτενείς βανδαλισμούς με ένα νέο, πιο σύγχρονων προδιαγραφών, από τα καλύτερα που διαθέτουμε. Για να θυμίσουμε στους παλαιότερους και να ενημερώσουμε τους νεώτερους, το συγκεκριμένο Πυροφυλάκειο είναι από τα καλύτερα της Βορειανατολικής Αττικής (με εξαιρετική θέση και ορατότητα) και είχε τοποθετηθεί στο παρελθόν (προ 15ετίας περίπου) από τον Σ.Π.Α.Π.

Συνεχίζουμε και εφέτος έγκαιρα, τις επισκευές, ανακατασκευές και τοποθετήσεις νέων Πυροφυλακείων, τη συντήρηση των πυροσβεστικών οχημάτων μας, τον προγραμματισμό των ενεργειών που πρέπει να γίνουν, ώστε να είμαστε έτοιμοι έγκαιρα πολύ πριν την έναρξη της Αντιπυρικής Περιόδου.

Θεωρώ ότι η προετοιμασία μας αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική τώρα που είναι ο κατάλληλος χρόνος, πολύ πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να γινόμαστε καλύτεροι, εκπαιδεύουμε συνεχώς τους εθελοντές και τους εργαζομένους μας, εκσυγχρονιζόμαστε με τη χρήση νέων τεχνολογιών, λαμβάνουμε μέτρα και ενισχύουμε τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε χάρη στην οργάνωση και το συντονισμό που επιτυγχάνεται από τη Διοίκηση, τους εθελοντές και τους εργαζομένους του Σ.Π.Α.Π., η προσπάθεια που καταβάλουμε για την προστασία του Πεντελικού και της Βορειανατολικής Αττικής να είναι επιτυχής και αποτελεσματική.

Ας είναι λοιπόν καλότυχο το νέο μας Πυροφυλάκειο «Μικρής Καλλιθέας» προς όφελος του Πεντελικού και του Αττικού περιβάλλοντος που όλοι αγαπάμε».

 

 

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.