Ο Σ.Π.Α.Π εκπαιδεύει σε συνεργασία με τον 12ο Πυροσβεστικό Σταθμό τους εθελοντές του στη δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημερίδα ενημέρωσης σε θέματα δασοπροστασίας – δασοπυρόσβεσης με τη συμμετοχή εθελοντικών ομάδων του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π). Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Προέδρου του Σ.Π.Α.Π και Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, με τη συνεργασία του 12ου Πυροσβεστικού Αθηνών στον τομέα της επιμόρφωσης των εθελοντών του Συνδέσμου.

Οι ενημερωτικές συναντήσεις έχουν ως στόχο να αποκτήσουν οι εθελοντές τα απαραίτητα εφόδια για την προστασία του δάσους και τη διαχείριση μίας φωτιάς σε περίπτωση εκδήλωσής της. Πρόκειται για μία ενέργεια που ξεκίνησε κατόπιν συνεννόησης με τον Διοικητή του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών Αντιπύραρχο Ιωάννη Καρακώστα, και με τη συμμετοχή των εκπαιδευτών του σταθμού, και περιλαμβάνει μία σειρά επιμορφωτικά από σεμινάρια μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Σ.Π.Α.Π ευχαριστεί τους εθελοντές που συμμετείχαν στην πρώτη ημερίδα, εθελοντικές ομάδες της Άνοιξης και των Βριλησσίων, τους εκπαιδευτές του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, τους υπεύθυνους των εθελοντών του επιχειρησιακού κέντρου του Σ.Π.Α.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.