Ο Σ.Π.Α.Π. διοργάνωσε σε συνεργασία με την ΕΛΙΞ συμβολική δράση σποροφύτευσης με τη συμμετοχή προσφυγόπουλων στην περιοχή της Νταού Πεντέλης

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού διοργάνωσε σε συνεργασία με την ΕΛΙΞ συμβολική εθελοντική δράση σποροφύτευσης βελανιδιών, στην οποία συμμετείχαν προσφυγόπουλα από πολυπολιτισμικά σχολεία, κέντρα υποδοχής και άλλες δομές φιλοξενίας, καθώς και δάσκαλοι εκπαιδευτικών κέντρων στην περιοχή της Νταού Πεντέλης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαίδευση για την Ένταξη: Ποιοτική μάθηση και μη τυπική εκπαίδευση για παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα» που υλοποιεί η ΕΛΙΞ στην Αττική με την υποστήριξη της UNICEF, σε συνεργασία με τον Σ.Π.Α.Π. και το Δασαρχείο Πεντέλης.

  

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκτός του Προέδρου του Σ.Π.Α.Π. και Γενικού Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσση Σιώμου, ο συντονιστής της προσφυγικής και μεταναστευτικής ανταπόκρισης της UNICEFστην Ελλάδα, Λούτσιο Μελαντρί και η ιδρύτρια της ΕΛΙΞ, Ελένη Γαζή.

Με την ευκαιρία της σποροφύτευσης ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που έχουμε σήμερα μαζί μας δεκάδες προσφυγόπουλα μαθητές που σε μία συμβολική αναδάσωση έβαλαν το δικό τους μικρό λιθαράκι στην ανάπλαση του Πεντελικού, σε μία δράση που μεταξύ των άλλων σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα περιβάλλοντος.

Ο Σύνδεσμος τα τελευταία χρόνια έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθεια για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς και κυρίως των μαθητών και η σημερινή δράση πάει ένα βήμα παρακάτω στην ευαισθητοποίηση και των νέων παιδιών που βρήκαν στη χώρα μας μία δεύτερη καλύτερη ελπίζω πατρίδα».

  

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.