Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σε συνεργασία με τους Δήμους Βριλησσίων και Πεντέλης πραγματοποίησε Εθελοντικό Καθαρισμό του Δάσους Θεοκλήτου και σε σημεία πέριξ της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου.

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) συνεχίζει δυναμικά να συνδράμει τις δράσεις εθελοντικών καθαρισμών των Δήμων – Μελών του, βοηθώντας για καλύτερη πρόληψη της επικίνδυνης αντιπυρικής περιόδου.

Την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 ο ΣΠΑΠ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βλάσση Σιώμο, με ομάδα εθελοντών και εργαζομένων καθώς και ειδικό μηχανολογικό εξοπλισμό και σε συνεργασία με τους Δήμους Βριλησσίων και Πεντέλης πραγματοποίησε εθελοντικό καθαρισμό στο Δάσος Θεοκλήτου και σε σημεία πέριξ της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου κόβοντας τα ξερά χόρτα, απομακρύνοντας τα κλαριά και καθαρίζοντας από τα σκουπίδια.

Στη δράση παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Βριλησσίων Αλέξανδρος Μαυραγάνης, ο Αντιδήμαρχος Πεντέλης Κώστας Καλλιανώτης, η Δημοτική Σύμβουλος Βριλησσίων και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Κατερίνα Χρυσοπούλου και η Τοπική Σύμβουλος Πεντέλης Μαρία Κοσμερίδου.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος  δήλωσε:

«Κάθε χρόνο ο Σύνδεσμός μας εκπονεί πρόγραμμα καθαρισμών και αποψιλώσεων με στόχο τον καθαρισμό συγκεκριμένων περιοχών σε όλους τους Δήμους –  Μέλη του. Έτσι και φέτος λοιπόν συνεχίζουμε τις δράσεις αυτές συμμετέχοντας ενεργά με εθελοντές, εργαζομένους αλλά και μηχανολογικό εξοπλισμό προκειμένου να συνδράμουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους Δήμους – Μέλη μας για την καλύτερη δυνατή πρόληψη της επικίνδυνης αντιπυρικής περιόδου.

Σήμερα παρείχαμε συνδρομή στους Δήμους Βριλησσίων  και Πεντέλης στον καθαρισμό του Δάσους Θεοκλήτου και της ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας στις αστικές και περιαστικές περιοχές των Δήμων – Μελών μας. Για το σκοπό αυτό επιστρατεύουμε κάθε διαθέσιμο μηχάνημα, μέσο και εξοπλισμό που διαθέτουμε.

Ο Σύνδεσμος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους διοργανώνει αλλά και συμμετέχει σε διάφορες περιβαλλοντικές δράσεις όπως η κάθε εποχή του χρόνου επιβάλλει. Τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις προληπτικές δράσεις, με καθαρισμούς και κοπές χόρτων, συντηρήσεις δασικών δρόμων κλπ, δράσεις οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την αποφυγή δυσάρεστων γεγονότων και κυρίως για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Θα συνεχίσουμε και τους επόμενους μήνες να πραγματοποιούμε ανάλογες δράσεις στους Δήμους – Μέλη μας με στόχο να συμβάλλουμε με αυτόν τον τρόπο στην καλύτερη πρόληψη, αλλά και αναβάθμιση του πρασίνου των Δήμων – Μελών του ΣΠΑΠ».

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.