Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) συνεχίζει με αμείωτους και εντατικούς ρυθμούς τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης δασικών δρόμων στο Πεντελικό και σε περιοχές των Δήμων Μελών.

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) συνεχίζει με αμείωτους και εντατικούς ρυθμούς, τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης δασικών δρόμων στο Πεντελικό και σε περιοχές των Δήμων Μελών πάντα με την επίβλεψη και τις οδηγίες των αρμόδιων Δασαρχείων.

Συγκεκριμένα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η συντήρηση του δασικού δρόμου που ξεκινά από την Πηγή Καρακαντά (Πουρνάρας) και φτάνει έως τον Άγιο Νικόλαο Καλισσίων.

Παράλληλα  συνεχίζεται η συντήρηση δασικών δρόμων στο Γραμματικό του Δήμου Μαραθώνα με την επίβλεψη και τις οδηγίες του Δασαρχείου Καπανδριτίου.

Οι εργασίες θα συνεχισθούν τις προσεχείς ημέρες σε δασικούς δρόμους  που χρήζουν συντήρησης μέχρι την ολοκλήρωση της προυπολογισθείσας δαπάνης.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, που καταφέρνουμε και συνεχίζουμε να υλοποιούμε, με ιδιαίτερα εντατικούς ρυθμούς, το πρόγραμμα συντήρησης και αποκατάστασης δασικών δρόμων του Πεντελικού, πάντα σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες του ΣΠΑΠ συνδράμοντας έτσι τα αρμόδια  Δασαρχεία  που έχουν  εκ του νόμου την συγκεκριμένη αρμοδιότητα.

Η συντήρηση των δασικών δρόμων αποτελεί συνεχή και επιτακτική ανάγκη, που φάνηκε με τόσο δραματικό τρόπο τις τελευταίες ημέρες στο όρος Πατέρας, όπου δεν υπήρχαν δασικοί δρόμοι και αντιπυρικές ζώνες, δεδομένου ότι η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΣΠΑΠ και άλλων φορέων της Αυτοδιοίκησης, σε περίπτωση πυρκαγιάς είναι αδύνατη σε κατεστραμμένο ή ανύπαρκτο δασικό δίκτυο.

Οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των δασικών δρόμων βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχισθούν και τις προσεχείς ημέρες με αμείωτους ρυθμούς, πάντα με την επίβλεψη και τις κατευθύνσεις των αρμόδιων Δασαρχείων, βοηθώντας στην καλύτερη πρόληψη, αλλά και την ταχύτερη καταστολή σε περίπτωση ανάγκης.»

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.