Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) ολοκλήρωσε την συντήρηση του δασικού δρόμου που καταλήγει στο πρώην λατομείο Μπάνου και συνεχίζει τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης άλλων δασικών δρόμων στο Πεντελικό.

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ)  ολοκλήρωσε  την συντήρηση του  δασικού δρόμου  που καταλήγει στο πρώην λατομείο  Μπάνου  και συνεχίζει  τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης δασικών δρόμων στο Πεντελικό.

Συγκεκριμένα  ξεκίνησε να συντηρεί τον δασικό δρόμο που ξεκινάει από την Πηγή Καρακαντά (Πουρνάρας) και περνώντας από το Βαγιάτι καταλήγει στον Άγιο Νικόλαο Καλισσίων. Ο συγκεκριμένος δρόμος έχει να συντηρηθεί εδώ και δεκαετίες, είναι μία πολύ σημαντική παρέμβαση, δεδομένου ότι έχει καταστραφεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των περασμένων ετών, που τον καθιστούν απροσπέλαστο και είναι πολύ κομβικής σημασίας για την διέλευση των οχημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΣΠΑΠ καθώς και άλλων φορέων της Αυτοδιοίκησης σε περίπτωση ανάγκης.

Η αποκατάσταση, των δασικών δρόμων γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες και την επίβλεψη του Δασαρχείου Πεντέλης και θα συνεχιστεί και σε άλλα σημεία του Πεντελικού.

Ο  Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που καταφέρνουμε και φέτος όπως και κάθε χρόνο να υλοποιούμε το πρόγραμμα συντήρησης και αποκατάστασης των δασικών δρόμων του Πεντελικού. Η συντήρηση των δασικών δρόμων αποτελεί συνεχή, επιτακτική και επείγουσα ανάγκη για λόγους πυρασφαλείας, δεδομένου ότι η πρόσβαση των οχημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΣΠΑΠ και άλλων φορέων της Αυτοδιοίκησης, σε περίπτωση πυρκαγιάς είναι αδύνατη στο κατεστραμμένο δασικό δίκτυο. Ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε την συντήρηση του δασικού δρόμου που ξεκινάει από τον Κατσουλιέρη και καταλήγει στο πρώην λατομείο Μπάνου και συνεχίζουμε με τον πολύ κομβικής σημασίας δασικό δρόμο που ξεκινάει από την Πηγή Καρακαντά (Πουρνάρας) και περνώντας από το Βαγιάτι καταλήγει στον Άγιο Νικόλαο Καλισσίων.

Οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των δασικών δρόμων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο να βελτιωθεί κατά το δυνατόν, η προσβασιμότητα στα βασικότερα τμήματα του δασικού δικτύου του Πεντελικού, βοηθώντας στην καλύτερη πρόληψη, αλλά και την ταχύτερη καταστολή σε περίπτωση ανάγκης».

 Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.