Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) ολοκληρώνει για το 2020 τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης δασικών δρόμων στο Πεντελικό.

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) ολοκληρώνει τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των δασικών δρόμων στο Πεντελικό με την επίβλεψη και τις οδηγίες του Δασαρχείου Πεντέλης.

Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί οι δασικοί δρόμοι:

1)Από την Πηγή Καρακαντά έως τους Αγίους Ασωμάτους.

2)Από τους Αγίους Ασωμάτους έως τον Κατσουλιέρη.

3)Από την Πηγή Καρακαντά έως την Πύριζα.

4)Όλος ο κάτω παράλληλος δρόμος της Πύριζας.

5)Από την Πύριζα έως την λεωφόρο Πεντέλης-Αγίου Πέτρου.

6) Συντήρηση δασικών δρόμων στο Γραμματικό του Δήμου Μαραθώνα με την επίβλεψη και τις οδηγίες του Δασαρχείου Καπανδριτίου.

Οι εργασίες ολοκληρώνονται τις προσεχείς ημέρες  με την ολοκλήρωση του δασικού δρόμου που ενώνει το κάτω μέρος  της περιοχής Πύριζας Πεντελικού  με την λεωφόρο Αγίου Πέτρου –  Διονύσου στα όρια του Λατομείου Διονύσου.

Ο συγκεκριμένος δασικός δρόμος είναι τεράστιας σημαντικότητας για την κίνηση των Πυροσβεστικών Οχημάτων,  είχε να συντηρηθεί εδώ και δεκαετίες και η συντήρησή του ήταν αίτημα του Δασαρχείου Πεντέλης.

Ο  Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που καταφέρνουμε και φέτος, όπως και κάθε χρόνο εδώ και πολλά χρόνια, να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα συντήρησης και αποκατάστασης δασικών δρόμων του Πεντελικού για το 2020, πάντα σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες του Συνδέσμου, συνδράμοντας έτσι τα αρμόδια Δασαρχεία  που έχουν  εκ του νόμου την συγκεκριμένη αρμοδιότητα.

Η συντήρηση των δασικών δρόμων αποτελεί συνεχή και επιτακτική ανάγκη, δεδομένου ότι η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος, του Σ.Π.Α.Π. και άλλων φορέων της Αυτοδιοίκησης, σε περίπτωση πυρκαγιάς είναι αδύνατη σε κατεστραμμένο δασικό δίκτυο.

Ελπίζω του χρόνου να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη δυνατότητα για συντήρηση του δικτύου δασικών δρόμων του Πεντελικού.»

 

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.