Ο ΣΠΑΠ συνεχίζει την αναβάθμιση της παρουσίας του στο Πεντελικό, με δεύτερο νέο Πυροφυλάκιο. Εγκαταστάθηκε στα Μελίσσια και επιτηρεί σε 24ωρη βάση το Δάσος Παπαδημητρίου

IMG_2936

Ένα νέο Πυροφυλάκιο εγκατέστησε ο ΣΠΑΠ στα Μελίσσια, συνεχίζοντας την προσπάθεια για τη βελτιστοποίηση της συνεχούς προσπάθειας για την αναβάθμιση της αδιάλειπτης 24ωρης παρουσίας του στο Πεντελικό βουνό για την όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία του από το ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

IMG_2951

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά:

«Εγκαταστήσαμε ένα ακόμη Πυροφυλάκιο στην περιοχή των Μελισσίων, σε καίριο σημείο για την παρατήρηση του Δάσους Παπαδημητρίου, της δυτικής πλευράς της Πεντέλης, του Δάσους πέριξ του ΝΙΕΘ, καθώς και του περιαστικού πρασίνου σε Μελίσσαι και Νέα Πεντέλη. Πρόκειται για μια μεγάλη περιαστική δασική περιοχή που χρήζει συνεχούς επιφυλακής, δεδομένης και της εγγύτητας σε κατοικημένες περιοχές. Θα συνεχίσουμε και σε άλλα σημεία όταν αυτό είναι δυνατόν, ώστε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την 24ωρη επαγρύπνιση μας στο Πεντελικό. Ένα σημαντικό στοιχείο της επιτυχούς πρόληψης είναι η καλή προετοιμασία της. Η δημιουργία των νέων Πυροφυλακίων – Παρατηρητηρίων του ΣΠΑΠ κινείται απόλυτα σε αυτή την κατεύθυνση. Προετοιμαζόμαστε σε μόνιμη βάση, προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να γινόμαστε καλύτεροι, εκπαιδεύουμε συνεχώς το προσωπικό και τους εθελοντές μας, λαμβάνουμε μέτρα και ενισχύουμε τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε να επιτύχουμε το σκοπό μας, που δεν είναι άλλος από το να εξαλείψουμε και το παραμικρό ενδεχόμενο πυρκαγιάς σε πολύ μικρό χρόνο. Η προσπάθεια αυτή χάρη στην οργάνωση, τους εθελοντές και το προσωπικό του ΣΠΑΠ είναι και θα συνεχίσει να είναι επιτυχής και αποτελεσματική».

IMG_2943

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.