Ο ΣΠΑΠ συμμετείχε στη συντονιστική συνάντηση αρμόδιων φορέων στον Δήμο Αμαρουσίου για την πυροπροστασία του Δάσους Συγγρού

Τα μέτρα πυροπροστασίας του δάσους Συγγρού από μέρους κάθε φορέα κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, εξετάστηκαν και ανακεφαλαιώθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αμαρουσίου, με τους εκπροσώπους του Δήμου Αμαρουσίου, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Σ.Π.Α.Π. και του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε).

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση συμμετείχαν από μέρους του Δήμου Αμαρουσίου ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο Αντιδήμαρχος Ευθύμης Τσίγκας, από μέρους του Σ.Π.Α.Π ο Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, από μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος ο Διευθυντής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αντιπύραρχος Ηλίας Τσαπούρας και από μέρους του Ι.Γ.Ε ο Πρόεδρος Αθανάσιος Σαπουνάς και ο Διευθυντής Γιώργος Μπαλωτής.

Στη διάρκεια της συνάντησης αφού έγινε μία εκτίμηση των αναγκών, βάσει και της εμπειρίας των προηγούμενων ετών, ανακεφαλαιώθηκαν από τον Δήμαρχο κ. Πατούλη, οι ενέργειες και τα μέτρα που βρίσκονται ήδη σε εφαρμογή: η 24ωρη φύλαξη του Δάσους Συγγρού από προσωπικό του Δήμου Αμαρουσίου στην είσοδο του, που βρίσκεται σε εγρήγορση για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καθώς και το πλήρως επανδρωμένο πυροσβεστικό όχημα του Δήμου.

Από πλευράς Σ.Π.Α.Π επιβεβαιώθηκε η συμβολή του με προσωπικό αλλά και η στενή συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα σε επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας για την άμεση αντιμετώπιση κάθε συμβάντος φωτιάς με παράλληλη συνδρομή και από τους 12 δήμους μέλη, ενώ τρεις εργαζόμενοι του Σ.Π.Α.Π θα καλύπτουν τις βάρδιες από το μεσημέρι και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας.

Από μέρους του Ι.Γ.Ε επιβεβαιώθηκε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου θα υπάρχει 24ωρη πυροφύλαξη από προσωπικό του Ι.Γ.Ε κατά τις πρωινές ώρες.

Στην πυροφύλαξη του χώρου, όπως διαβεβαιώθηκε από τους εκπροσώπους του Ι.Γ.Ε, θα συμβάλλει και ο υπάλληλος security που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο της κεντρικής πύλης και τη σφράγιση του κτήματος κατά τις νυχτερινές ώρες.

Από την πλευρά του Διοικητή του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού, Αντιπυράρχου Ηλία Τσαπούρα, αξιολογήθηκε ως ιδιαίτερα σημαντική η αξιοποίηση κάθε πρόσφορου μέσου και αξιόμαχου οχήματος στο στάδιο της καταστολής καθώς και η σπουδαιότητα του σωστού συντονισμού των φορέων για μία άρτια επιχειρησιακή επέμβαση.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την αμοιβαία συμφωνία όλων των πλευρών για συνεργασία και συντονισμό όλων των διαθέσιμων δυνάμεων για την καλύτερη δυνατή περιφρούρηση αυτού του αστικού πνεύμονα πρασίνου.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συμμετείχαμε στη σημερινή συνάντηση στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΣΠΑΠ και των Δήμων Μελών του στα θέματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας. Ο Σύνδεσμος θα συμβάλλει στην φύλαξη του Δάσους Συγγρού με οχήματα και μηχανολογικό εξοπλισμό, καθώς με τρεις εργαζομένους οι οποίοι σε μόνιμη βάση θα καλύπτουν τις βάρδιες από το μεσημέρι και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας.

Είναι αυτονόητο ότι θα είμαστε συνεχώς και αδιαλείπτως σε απόλυτο συντονισμό με τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά και τους Δήμους Μέλη μας, όποτε και όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, με στόχο τη διαφύλαξη του εναπομείναντος πρασίνου του Πεντελικού και των δήμων μελών μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.