Ο ΣΠΑΠ συμμετέχει και το 2018 στην εκστρατεία της WWF «Ώρα της Γης»

Ο Σ.Π.Α.Π. συμμετέχει και αυτή τη χρονιά στην εκστρατεία της WWF «Ώρα της Γης»!

Το Σάββατο 24 Μαρτίου θα σβήσουμε όλα τα φώτα, για μία ώρα, από τις 8.30 μ.μ. έως τις 9.30 μ.μ., προκειμένου να στείλουμε μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πολλοί είναι οι Δήμοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή και έχουν καλέσει τους δημότες τους να λάβουν μέρος στην παγκόσμια εκστρατεία, ενώ για ακόμη μια χρονιά θα σβήσουν τα φώτα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Με την ευκαιρία της εφετινής εκστρατείας ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Η Ελλάδα συμμετέχει για δέκατη συνεχόμενη χρονιά στη συγκεκριμένη εκστρατεία της WWF, που ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, όπου σχεδόν δύο εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις υπερασπίστηκαν την ανάγκη για σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και στάθηκαν ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Ο αριθμός των πόλεων σε ολόκληρο τον κόσμο που έχουν δεσμευθεί και συμμετέχουν σε αυτήν την κίνηση αυξάνει σημαντικά χρόνο με το χρόνο προσθέτοντας όλο και περισσότερους στον αγώνα για ένα καλύτερο περιβαλλοντικό «αύριο».

Για τη φετινή χρονιά το WWF Ελλάς, την Ώρα της Γης στρέφει το βλέμμα στη σχέση μας με τη θάλασσα.  Ζήσαμε το 2017 μία τραγωδία στη θάλασσα, η οποία προήλθε από ανθρώπινο παράγοντα, που συνετέλεσε σε ευρύτερη περιβαλλοντική ρύπανση στο Σαρωνικό και θεωρώ ότι συνειδητοποιήσαμε κάτι παραπάνω για τη σημασία της θάλασσας στην καθημερινότητά μας.  Επειδή λοιπόν η Ελλάδα είναι μία χώρα νησιωτική, με χιλιάδες χιλιόμετρα θαλάσσιας ακτογραμμής μοναδικού και ιδιαίτερου κάλους, με είναι ιδιαίτερα σημαντικό και επείγον η περιβαλλοντική ευαισθησία και δράση όλων να συνδέεται άρρηκτα με τη θάλασσα.

Ο Σ.Π.Α.Π. συμμετέχει και φέτος στην εκστρατεία αυτή της WWF και καλεί τους εθελοντές του, αλλά και όλους όσους νοιάζονται για το περιβάλλον και τη φύση να συμμετέχουν. Τα φώτα στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Συνδέσμου, στα Γραφεία του και σε όλες τις εγκαταστάσεις του θα σβήσουν για μία ώρα.

Εντείνουμε τις προσπάθειες μας, συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε κάθε δράση που στοχεύει στην αφύπνιση όλων μας για το μέλλον του πλανήτη».

 

Η Ώρα της Γης 2018 – Σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 (από 20:30 έως 21:30)

 

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.