Ο ΣΠΑΠ σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» πραγματοποίησε το 2ο Εθελοντικό Πότισμα για το 2022 στη Νταού Πεντέλη.

Με την συμμετοχή εργαζομένων, εθελοντών και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων πολιτών πραγματοποιήθηκε το 2ο Εθελοντικό Πότισμα για το 2022 από τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» στην περιοχή που αναδασώθηκε τα προηγούμενα χρόνια, στη Νταού Πεντέλη.

Την δράση συντόνισε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος.

Στη δράση συμμετείχε επίσης η Τοπική Σύμβουλος Πεντέλης Μαρία Κοσμερίδου που  μαζί με τους εθελοντές και τους εργαζομένους του ΣΠΑΠ έδωσαν δροσιά και ζωή στα δεντράκια που φυτεύτηκαν  τα προηγούμενα χρόνια.

Στο πότισμα συμμετείχαν βυτιοφόρα από τους Δήμους  Ραφήνας – Πικερμίου  και Χαλανδρίου,  οχήματα και βυτιοφόρα του ΣΠΑΠ, καθώς και οχήματα από την εταιρεία GR GENESIS.

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Είμαστε εδώ και  σήμερα παρά την αυξημένη ετοιμότητα που βρισκόμαστε λόγω των σφοδρότατων ανέμων και του υψηλότατου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς,  για να συνεχίσουμε για 2η φορά φέτος,  τα καλοκαιρινά μας ποτίσματα, στην προσπάθεια μας να δώσουμε ζωή στα νέα δεντράκια που φυτέψαμε τα προηγούμενα χρόνια και να ξαναπρασινίσουμε το Πεντελικό μας. Με την πολύτιμη συμμετοχή των εθελοντών και των εργαζομένων του ΣΠΑΠ, συνεχίζουμε το έργο που ξεκινήσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Τα ποτίσματα, είναι πολύ σημαντικά και παίζουν καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια που συστηματικά καταβάλουμε τόσο εμείς στον ΣΠΑΠ, αλλά και οι Δήμοι – Μέλη μας για να ξανακάνουμε καταπράσινη τη Βορειανατολική Αττική.

Είναι μία προσπάθεια πολύχρονη και επίπονη, αλλά είμαστε προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο και καταφέρνουμε χρόνο με το χρόνο να δώσουμε και πάλι νέα πνοή στο περιβάλλον της Αττικής.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες αλλά και σε όλους όσους συνέδραμαν την σημερινή εθελοντική δράση.

Σας περιμένουμε στο 3ο Εθελοντικό Πότισμα που θα γίνει στην περιοχή του Κοκκιναρά ( Τέρμα οδού Ξενίας) στις  5 Αυγούστου 2022 ».

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.