Ο ΣΠΑΠ μαζί με την ΚΕΔΕ και τον ΙΣΑ, κοντά στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες

Ομάδα εθελοντών του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), με επικεφαλής τον Πρόεδρο του και Γενικό Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμο, μετέβη στις πληγείσες από την πρόσφατη θεομηνία περιοχές και συμμετείχε στη διανομή νερού φαγητού και φαρμάκων, σε μία αποστολή που οργανώθηκε από την ΚΕΔΕ σε συνεργασία με τον ΙΣΑ.

  

Συγκεκριμένα οι εθελοντές του ΣΠΑΠ συμμετείχαν ενεργά στη διανομή πάνω από 300 μερίδων φαγητού, πόσιμου νερού και περίπου 2.000 φαρμάκων,  στους κατοίκους της Μάνδρας Αττικής.

Το κλιμάκιο της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, συναντήθηκαν στο Δημαρχείο Μάνδρας Ειδυλλίας με τη δήμαρχο Ιωάννα Κριεκούκη, προκειμένου να συνεργαστούν για την κάλυψη άμεσων αναγκών σε ρουχισμό, τρόφιμα καθώς και σε γεννήτριες για τους ασθενείς με  μηχανική υποστήριξη. Ο Γιώργος Πατούλης  διαβεβαίωσε ότι η ΚΕΔΕ και ο  ΙΣΑ θα συνδράμουν για να καλυφθούν οι ανάγκες.

  

Στην αποστολή εκτός από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη και τον Πρόεδρο του ΣΠΑΠ και Γενικό Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμο, συμμετείχαν ο ταμίας του ΙΣΑ Φ. Πατσουράκος  το μέλος του Δ.Σ Ι. Νάσιος εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής (Θ. Ριζόπουλος, Γ. Κονιδάρης) καθώς και ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ, οι οποίοι μαζί με τον Πρόεδρο Γ. Πατούλη επισκέφθηκαν ιατρεία που είχαν καταστραφεί ολοσχερώς  και  έκαναν αποτίμηση των ζημιών. Από πλευράς Εθελοντικών Ομάδων, η Εθελοντική Ομάδα του ΣΠΑΠ και η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρισκόμαστε εδώ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα προκειμένου να συνδράμουμε το Δήμο Μάνδρας στην ανακούφιση των συμπολιτών μας που επλήγησαν από την πρωτοφανή θεομηνία και τις βιβλικές καταστροφές που αυτή προκάλεσε, μοιράζοντας νερό, φαγητό και φάρμακα. Συμμετέχουμε στη δράση της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και θα είμαστε εδώ όσο χρειαστεί προκειμένου να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που τη στιγμή αυτή έχουν χάσει ανθρώπους, σπίτια και περιουσίες.

Θα ήθελα να συγχαρώ την ΚΕΔΕ και τον ΙΣΑ που είναι κοντά στους συνανθρώπους μας, αλλά και να ευχαριστήσω τους Εθελοντές του ΣΠΑΠ και την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου, που είναι και πάλι εδώ προκειμένου να συμβάλλουν με την εθελοντική τους προσπάθεια στην παροχή βοήθειας σε όσους συνανθρώπους μας βρέθηκαν σε αυτή τη δύσκολη θέση και έχουν ανάγκη, μια θέση που θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς».

  

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.