Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. σε ημερίδα με θέμα «Διαχείριση Εκτάκτων Αναγκών» που διοργάνωσε ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού

Σε Ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού με θέμα «Διαχείριση Εκτάκτων Αναγκών από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού», παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος.

Παρόντες ήταν και συμμετείχαν με ομιλίες και παρουσιάσεις επί του θέματος ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Ιωάννα Τσούπρα, ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Διευθυντής ΓΕΕΘΑ/Α6, Ταξίαρχος Χρήστος Ντόβας, ο Αξιωματικός του Τμήματος Civil Emergency Planning/ΝΑΤΟ του ΓΕΕΘΑ/Α6, Αντισυνταγματάρχης Κωνσταντίνος Μπρότσικας, ο Αξιωματικός του Τμήματος Επιχειρήσεων και Σχεδίων ΓΕΕΘΑ/Α6 Σμήναρχος Σταμάτιος Αστράς, η αρμόδια Aντιδήμαρχος για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού Άννα-Μαρία Τσικρικώνη και από τη Δ/νση Διεθνών Σχέσεων, Εθελοντισμού, Εκπαίδευσης και Εκδόσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας η κα Ειρήνη Κραμπή.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος δήλωσε μετά το τέλος της Ημερίδας:

«Θα ήθελα να συγχαρώ το Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλο και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Άννα Μαρία Τσικρικώνη για τη διοργάνωση της σημερινής Ημερίδας, η οποία απεδείχθη ιδιαίτερα χρήσιμη για όλους μας, καθώς και όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που με το υψηλό επίπεδο των εξαίρετων εισηγήσεών τους, μας διαφώτισαν σε εξειδικευμένους τομείς της Πολιτικής Προστασίας. Η Πολιτική Προστασία έχει ανάγκη από τον απόλυτο συντονισμό και τη συνεργασία όλων των φορέων και κυρίως του Α΄ και Β΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης ώστε να στεφθούν από επιτυχία και αποτελεσματικότητα οι δράσεις της. Ο συντονισμός από την άλλη εθελοντών και επαγγελματιών, έχει αποδείξει ότι μπορεί να φέρει εις πέρας δράσεις Πολιτικής Προστασίας. Η πρόληψη και η αποκατάσταση φυσικών καταστροφών, αλλά πολύ περισσότερο, η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν σήμερα μία κατάκτηση των ΟΤΑ που οφείλουμε διαφυλάξουμε». 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.