Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Αντιδήμαρχος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος συμμετείχε στην Σύσκεψη του Συντονιστικού Περιφερειακού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Αττικής.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Αντιδήμαρχος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος, συμμετείχε στη σύσκεψη του Συντονιστικού Περιφερειακού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Αττικής, που έγινε σήμερα Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019.

Ειδικότερα στη συνεδρίαση του  Συντονιστικού Περιφερειακού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Αττικής, που διεξήχθη υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Αθανασίου Αυγερινού, έγινε απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου  και  εξετάσθηκαν τα θέματα σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας ενόψει της χειμερινής περιόδου και κυρίως για την αντιμετώπιση κινδύνων  από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων – παγετών καθώς και την εκδήλωση σεισμού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Δήμαρχος  Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, ο Αντιδήμαρχος Μαραθώνος και μέλος Δ.Σ. του Σ.Π.Α.Π. Ευάγγελος Κυπαρίσσης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου και  μέλος Δ.Σ. του Σ.Π.Α.Π. Αθανάσιος Κρητικός, ο Αντιδήμαρχος Κρωπίας Θεόδωρος Γρίβας, ο Δασάρχης Πεντέλης Αθανάσιος Ρέππας αιρετοί και υπηρεσιακά στελέχη των δήμων της Ανατολικής Αττικής, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Ε.Κ.Α.Β., του Λιμεναρχείου Ραφήνας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Περιφέρειας Αττικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Εκπρόσωποι Εθελοντικών Ομάδων κ.α.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Αντιδήμαρχος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος στην παρέμβασή του τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και ο συντονισμός της λειτουργίας τους στον τομέα ευθύνης τους έχει αποκλειστικό στόχο την πρόληψη και στη συνέχεια την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δύσκολων καταστάσεων από τα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα.

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Αντιδήμαρχος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος υπογράμμισε την πρόταση να δοθεί περισσότερη έμφαση στις ασκήσεις επί χάρτου, αλλά κυρίως πεδίου, με ιδιαίτερο βάρος στην εκπαίδευση της μαθητικής κοινότητας και των πολιτών.

Πρέπει να ετοιμαστούμε, να σχεδιάσουμε, να εκπαιδευτούμε και εν τέλει να προσπαθήσουμε να προλάβουμε κάθε μορφής φυσικό φαινόμενο ή καταστροφή.

Τόνισε επίσης το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε όλους τους Δήμους της Ανατολικής Αττικής από πέρυσι, με την ύπαρξη τεράστιου όγκου κλαδεμάτων και και την έλλειψη χώρων ολοκληρωμένης  διαχείρισης των κλαδεμάτων και κηπαίων και εξήρε την άριστη συνεργασία για τα συγκεκριμένα θέματα με το Δασαρχείο Πεντέλης.

Επεσήμανε την ανάγκη εκταμίευσης των Κ.Α.Π. Πυροπροστασίας από τον Ιανουάριο για καλύτερο σχεδιασμό των δράσεων πρόληψης των Δήμων,καθώς και την θεσμοθέτηση με νομοθετική ρύθμιση της απαγόρευσης κλαδεύσεων δένδρων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Ζητήθηκε επίσης η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαιτέρως του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, που έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα Πολιτικής Προστασίας,  για τον εμπλουτισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού των Συνδέσμων Δήμων που είναι φορείς διαδημοτικής συνεργασίας.

Τέλος ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για τη συνεχή και αγαστή συνεργασία με το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού.

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.