Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. Βλάσσης Σιώμος στην Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος, συμμετείχε στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής (ΣΟΠΠ) για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου και την προετοιμασία της χειμερινής περιόδου.

Στη συνεδρίαση, η οποία διεξήχθη υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρου Φιλίππου συμμετείχαν αιρετοί της Περιφέρειας και των Δήμων της Ανατολικής Αττικής, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομίας, του Στρατού και του Λιμενικού, ο Δασάρχης Πεντέλης Θανάσης Ρέππας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας και των Δήμων.

Από πλευράς Δήμων Μελών του Σ.Π.Α.Π. εκτός του Προέδρου του και Γενικού Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσση Σιώμου, ήταν παρόντες ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου και μέλος του ΔΣ του ΣΠΑΠ, Αντώνης Παλπατζής ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαραθώνα Βάϊος Θανασιάς, η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου Καλλιόπη Ταουξή-Χριστιανίδη.  Συμμετείχαν επίσης, μέλη και εκπρόσωποι Εθελοντικών Ομάδων της Ανατολικής Αττικής.

Στη σύσκεψη έγινε απολογισμός της καλοκαιρινής περιόδου που πέρασε και εξετάσθηκαν οι δράσεις προετοιμασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις και παγετό. Οι συμμετέχοντες με τις παρεμβάσεις τους έκαναν κριτική και αυτοκριτική σχετικά με τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της εφετινής αντιπυρικής περιόδου και έκαναν προτάσεις με στόχο τον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό και συντονισμό την επόμενη αντιπυρική περίοδο.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, τόνισε την  αναγκαιότητα για μετατροπή των 4μήνων συμβάσεων Πυροπροστασίας σε 6μηνες, ώστε να συμπίπτουν απόλυτα με την χρονική περίοδο της αντιπυρικής περιόδου. Παράλληλα ζήτησε την κατάργηση της 12μήνου παρέλευσης για τους συμβασιούχους που προσλαμβάνονται για δράσεις πυροπροστασίας ή/και πολιτικής προστασίας γενικότερα.

 

Επίσης, ο  κ. Σιώμος ζήτησε να εκταμιεύονται πιο σύντομα τα χρήματα για την Πυρασφάλεια, προκειμένου να καλύπτουν όλες τις ανάγκες της προετοιμασίας της αντιπυρικής περιόδου, ακόμη πιο έγκαιρα.

Επιπροσθέτως, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος υποστήριξε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της πρόληψης, έναντι της καταστολής, αλλά και την ανάγκη απολογισμού δαπανών για τα χρήματα που διατίθενται στους ΟΤΑ για δράσεις Πυροπροστασίας ή Πολιτικής Προστασίας γενικότερα.

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.