Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. Βλάσσης Σιώμος για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2018

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2018, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια γιορτή του περιβάλλοντος, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου από χιλιάδες κοινότητες παγκοσμίως, αποτελώντας μια μέρα για όλους, παντού, σε όλον τον πλανήτη.

Από τότε που ξεκίνησε το 1972, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει εξελιχθεί σε μια μέρα ευαισθητοποίησης όλων των κατοίκων του πλανήτη, προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά στην προστασία του.

Ως κύριο θέμα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2018, ορίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το «Καταπολεμήστε την Πλαστική Ρύπανση» (BeatPlasticPollution), ένα θέμα που καλεί τις κυβερνήσεις, τη βιομηχανία, τις κοινότητες και τα άτομα να συναντηθούν και να διερευνήσουν βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις και να μειώσουν επειγόντως την παραγωγή και την υπερβολική χρήση πλαστικών μίας χρήσης που ρυπαίνουν τους ωκεανούς μας, απειλώντας την ανθρώπινη υγεία.

Ο κόσμος μας κατακλύζεται από επιβλαβή πλαστικά απόβλητα. Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 8 εκατομμύρια τόνοι καταλήγουν στους ωκεανούς. Με βάση τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών αν συνεχιστεί η σημερινή τάση ανάπτυξης της πλαστικής ρύπανσης, μέχρι το 2050 οι ωκεανοί μας θα έχουν περισσότερο πλαστικό από τα ψάρια. Για αυτό η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει μόνο ένα αίτημα: να νικήσει τη πλαστική ρύπανση. Αξίζει λοιπόν όλοι μαζί να ευαισθητοποιηθούμε και να δράσουμε από κοινού για έναν καθαρότερο, πιο πράσινο κόσμο.

Είναι σαφές ότι η προστασία του Περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας, διότι αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα της ζωής μας, τόσο σήμερα όσο και μελλοντικά.  Για εμάς στον Σ.Π.Α.Π., η ευθύνη αυτή, επικεντρώνεται στη φροντίδα, την προστασία και την αφοσίωση στο πράσινο και στο περιβάλλον του Πεντελικού βουνού που μας περιβάλλει. Για το λόγο αυτό σειρά δράσεων που πραγματοποιούμε αυτό το μήνα είναι αφιερωμένες σε αυτή την Παγκόσμια Ημέρα (καθαρισμός Δάσους Θεοκλήτου Βριλησσίων, καθαρισμός στο Δημοτικό Πάρκο Πεδίου Άρεως στο Λόφο Παλλήνης, κ.α.).

Από την ίδρυση του ΣΠΑΠ έως σήμερα, για όλους εμάς, Διοίκηση, εργαζομένους, εθελοντές, κάθε ημέρα είναι και θα εξακολουθήσει και μελλοντικά να είναι «Ημέρα Περιβάλλοντος».

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.