Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος στην κινητοποίηση κατά της επιβολής νέων Διοδίων στη Βόρεια Αττική

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος συμμετείχε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 στη Γέφυρα Βαρυμπόμπης σχετικά με την επικείμενη επιβολή Διοδίων στους Δήμους Διονύσου και Κηφισιάς. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, οι Δήμαρχοι Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης, Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών, εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων και πολιτών και πλήθος κόσμου.

  

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. μετά τη λήξη της κινητοποίησης δήλωσε:

«Είμαστε, ως Σύνδεσμος, αλλά και εγώ προσωπικά κάθετα αντίθετοι στην επιβολή οποιουδήποτε είδους διοδίου και είμαστε στο πλευρό των Δήμων Μελών μας, αλλά και του Δήμου Ωρωπού και για το λόγο αυτό συμμετέχομε στη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας. Είμαστε αντίθετοι διότι αυτή η επιβολή θα επιφέρει σοβαρές κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις, επειδή δεν υπάρχουν εναλλακτικές παράπλευρες ασφαλείς διαδρομές, με συνέπεια τη διάχυση της υπερτοπικής κυκλοφορίας στο δευτερεύον δημοτικό οδικό δίκτυο.  Αυτό σημαίνει υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και σημαντική ρυπογόνα επιβάρυνση στο περιβάλλον.  Παράλληλα είναι ιδιαίτερα σημαντικές οι οικονομικές συνέπειες που θα προκύψουν, όχι μόνον για τους κατοίκους, αλλά και για τις επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες, τους εργαζομένους και τους επισκέπτες στις περιοχές που προγραμματίζεται η επιβολή παράπλευρων διοδίων.

Οτιδήποτε επιβαρύνει το περιβάλλον θα μας βρει απέναντι και αυτό ήταν, είναι και θα είναι, το απόλυτο κριτήριο μας για τη συμμετοχή μας σε ανάλογες δράσεις, πράγμα που σημαίνει ότι ως Σύνδεσμος θα συμμετέχουμε σε κάθε αγωνιστική δράση κατά της επιβολής νέων διοδίων οποιασδήποτε μορφής επιβληθούν τόσο σήμερα, όσο και στο μέλλον».

  

 

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.