Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος συνόδευσε την ανθρωπιστική αποστολή στη Ραιδεστό της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος με τον Αντιδήμαρχο Μαραθώνα και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Γεώργιο Ζορμπά και τον Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Νικόλαο Σταθόπουλο συνόδευσαν το κονβόι ανθρωπιστικής βοήθειας στη Ραιδεστό της Τουρκίας.

Το κονβόι της ανθρωπιστικής βοήθειας αποτελούμενο από 50 οχήματα της Περιφέρειας Αττικής μετέφεραν είδη πρώτης ανάγκης και υγειονομικό υλικό για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας. Οι 110 τόνοι υλικού που περιλάμβαναν  περισσότερες από 20.000 κουβέρτες, 7,5 τόνους φάρμακα, 5 τόνους ιατρικό υλικό,  πάνες για μωρά, είδη ατομικής καθαριότητας, κ.α. παραδόθηκαν στις αποθήκες συγκέντρωσης στη Ραιδεστό.

Επικεφαλής της αποστολής που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της σχετικής πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, σε συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής(ΚΕΔΕ -ΠΕΔΑ),με το « Όλοι Μαζί Μπορούμε» και τον ΙΣΑ, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Βασίλειος Κόκκαλης.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Βρεθήκαμε στη Ραιδεστό συνοδεύοντας το κονβόι της ανθρωπιστικής βοήθειας προκειμένου να παραδώσουμε στις αποθήκες συγκέντρωσης τα είδη πρώτης ανάγκης και υγειονομικού υλικού στους σεισμοπαθείς. Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε προκειμένου να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τους καταστροφικούς είναι να σταθούμε στο πλευρό τους και να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο και μέσο διαθέτουμε.

Εντυπωσιακές και πραγματικά συγκινητικές οι εκδηλώσεις αγάπης των συνανθρώπων μας Τούρκων πολιτών από όπου πέρναγε το κονβόι των 50 φορτηγών της Περιφέρειας Αττικής με τις Ελληνικές σημαίες και τα αυτοκόλλητα στα αυτοκίνητα.

Οι Έλληνες για μια ακόμα φορά δείχνουμε έμπρακτα την συμπόνια, την αγάπη και τη στήριξη στους γείτονες μας που δοκιμάζονται από δύσκολες καταστάσεις και χρειάζονται βοήθεια.»

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.