Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. Βλάσσης Σιώμος επισκέφτηκε τις πληγείσες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα περιοχές της Ευβοίας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. Βλάσσης Σιώμος εκπροσωπώντας την Κ.Ε.Δ.Ε., επισκέφτηκε τις πληγείσες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, περιοχές της Ευβοίας και συγκεκριμένα τα Πολιτικά και τα Ψαχνά του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, καθώς και  το Λευκαντί και το Μπούρτζι του Δήμου Χαλκιδέων.

Επίσης  συμμετείχε και στο  Σ.Ο.Π.Π. που συγκλήθηκε υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού με την συμμετοχή των δημάρχων των πληγεισών περιοχών και τοπικών παραγόντων.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Είναι μία δύσκολη κατάσταση, γιατί παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού, συναντούμε μία τεράστια καταστροφή από τις εκτεταμένες πλημμύρες, με τραγικές συνέπειες σε ανθρώπινες ζωές, σε περιουσίες και τεράστια περιβαλλοντολογική καταστροφή,  από τα πρωτοφανή αυτά καιρικά φαινόμενα  που έπληξαν  περιοχές της Εύβοιας. Δυστυχώς η κλιματική αλλαγή αλλά και οι αλόγιστες ανθρώπινες παρεμβάσεις χωρίς σεβασμό στη φύση, οδηγούν σε τραγικές καταστάσεις με  ολέθριες συνέπειες. Βρεθήκαμε εδώ εκπροσωπώντας την Κ.Ε.Δ.Ε., προκειμένου εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους δημάρχους αλλά κυρίως να συνεισφέρουμε και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν τεράστιες  ανάγκες αυτές τις δύσκολες στιγμές.»

 

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.