Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθεώρησε το κλιμάκιο του ΣΠΑΠ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου 2016 στην Πεντέλη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου 2016 στην Πεντέλη, όπου και επιθεώρησε το κλιμάκιο του ΣΠΑΠ.

IMG_0685

Η ομάδα του ΣΠΑΠ με επικεφαλής τον Πρόεδρό της και γενικό Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμο, συμμετείχε με την πολυπληθέστερη ομάδα εθελοντών και εργαζομένων και τα περισσότερα οχήματα. Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ, Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσου Θανάσης Κρητικός και τα Μέλη του ΔΣ, Αντώνης Παλπατζής, Αντιδήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Πέτρος Πουλάκης, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων Αρτέμιδας και Παναγιώτης Φυκίρης, Δημοτικός Σύμβουλος Βριλησσίων.

IMG_0901

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος απένειμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκ μέρους του ΔΣ του Συνδέσμου, αναμνηστική πλακέτα και του παρέδωσε τη στολή των Εθελοντών με τα διακριτικά του Συνδέσμου, ενώ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, υπενθυμίζοντας ότι 8 από τα 9 παρόντα οχήματα του ΣΠΑΠ στην εκδήλωση, έχουν αγοραστεί κατά τη θητεία του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας στο Υπουργείο Εσωτερικών, με έκτακτη επιχορήγηση.

IMG_0819

IMG_0849

Μετά την εκδήλωση ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Είναι μεγάλη τιμή για το Σύνδεσμο, το Διοικητικό Συμβούλιο, τους εθελοντές και τους εργαζομένους του ΣΠΑΠ, η σημερινή επιθεώρηση του κλιμακίου του ΣΠΑΠ από τον Εξοχότατο κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θεωρώ είναι αναγνώριση της αποστολής που επιτελούμε. Ο ΣΠΑΠ κατά τη διάρκεια της περασμένης και της φετινής χρονιάς βελτίωσε τις υποδομές πυροπροστασίας, με την εγκατάσταση 6 νέων πυροφυλακίων και 2 νέων μεταλλικών υδατοδεξαμενών πλήρωσης ελικοπτέρων 60.000 λίτρων η κάθε μία, με την περίφραξη όλων των υδατοδεξαμενών πλήρωσης ελικοπτέρων που είχαν τοποθετηθεί τα προηγούμενα χρόνια, τη διάνοιξη μεγάλου αριθμού δασικών δρόμων στο Πεντελικό, καθώς και την συνεχιζόμενη με μεγαλύτερη ένταση, κοπή ξερών χόρτων σε εκτάσεις των Δήμων Μελών του ΣΠΑΠ. Η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και ο συντονισμός της λειτουργίας τους στον τομέα ευθύνης τους στοχεύει πρώτιστα στην πρόληψη και στην άμεση επέμβαση σε πρώτο χρόνο περιστατικών ενδεχόμενων πυρκαγιών. Ο ΣΠΑΠ βρίσκεται σε διαρκή και αγαστή συνεργασία με την Πυροσβεστική, το Δασαρχείο και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό και θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των Δήμων-Μελών του στη συνεχή προσπάθεια που όλοι μαζί κάνουμε για τον συντονισμό και τον έλεγχο της προετοιμασίας των δασικών περιοχών, αλλά και του αστικού και περιαστικού πρασίνου για την αντιμετώπιση δυσάρεστων φαινομένων».

IMG_0867

IMG_0809

IMG_0340

IMG_0329

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.