Ο Πρόεδρος και κλιμάκιο του ΣΠΑΠ σε άσκηση ετοιμότητας περιορισμένης κλίμακας που διεξήχθη στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Την ετήσια άσκηση ετοιμότητας αντιμετώπισης κατάστασης ανάγκης στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, παρακολούθησε κλιμάκιο του ΣΠΑΠ, στο οποίο συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, το Μέλος ΔΣ ΣΠΑΠ και Αντιδήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας Παναγιώτης Λάμπρου, καθώς και οι εθελοντές του ΣΠΑΠ Πολύβιος Γεωργάκης, Γιάννης Σιώμος, Πέτρος Γκίκας, Γιάννης Αδάμ και Γιώργος Σκιαδάς.

daa2

Η φετινή άσκηση είχε αντικείμενο την περίπτωση αντιμετώπισης ατυχήματος αεροσκάφους στην πίστα του αεροδρομίου. Στόχος της άσκησης ήταν να αξιολογηθούν οι δυνατότητες, αλλά και τα μέσα για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου ενδεχομένου (προσωπικό, διαδικασίες, εγκαταστάσεις, εξοπλισμός), με δεδομένα και τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν.

daa3

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε μετά το τέλος της άσκησης:

«Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών βρίσκεται στα όρια Δήμου Μέλους μας και θεωρούμε λογικό να είμαστε παρόντες εδώ. Πρόκειται για σημαντική άσκηση ετοιμότητας και με δεδομένη την τεχνογνωσία και την άρτια οργάνωση που διαθέτει το Αεροδρόμιο στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης κινδύνων, είναι χρήσιμο να είμαστε και εμείς εδώ, ώστε αντλώντας εμπειρίες και γνώσεις να γινόμαστε και εμείς ακόμη καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί. Ήταν μία πολύ καλή εμπειρία για εμάς, ενημερωθήκαμε σε εξειδικευμένα θέματα αντιμετώπισης κινδύνου σε αεροσκάφος εντός του αερολιμένα και φυσικά είναι αυτονόητο ότι όποτε υπάρξει ανάγκη, με δεδομένη και την αυξημένη επιφυλακή λόγω τρομοκρατικού κινδύνου, ο ΣΠΑΠ θα είναι παρών για να συνδράμει επιχειρησιακά και βοηθητικά στην όποια κατάσταση έχει προκύψει, εφόσον του ζητηθεί.

Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές της άσκησης για την άρτια οργάνωση και την επιτυχή ολοκλήρωσή της, καθώς και τους συμμετέχοντες που κατέδειξαν το βαθμό ετοιμότητας και την εμπειρία τους στο χειρισμό τέτοιων καταστάσεων».

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.