Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κοψίματος και καψίματος κουκουλιών πιτυοκάμπης (κάμπιας) του ΣΠΑΠ για το 2022 σε συνεργασία με τον Δήμο Κηφισιάς και την επίβλεψη του Δασαρχείου Πεντέλης

Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλει για την καλύτερη τη φροντίδα των αναδασωμένων περιοχών του Πεντελικού, ολοκλήρωσε την υλοποίηση σειράς δράσεων για το 2022, κοψίματος και καψίματος κουκουλιών πιτυοκάμπης (κάμπια),  με σκοπό την προστασία των δένδρων από την πιτυοκάμπη (κάμπιας)  στην αναδασωμένη περιοχή του Κοκκιναρά Πεντελικού. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Κηφισιάς και την επίβλεψη του Δασαρχείου Πεντέλης. Η συνολική έκταση επέμβασης και τα ακριβή όριά της έχουν προσδιοριστεί και επιλεγεί από την παρατήρηση  των υπαρχόντων κουκουλιών της πιτυοκάμπης (κάμπιας) στα πεύκα πάντα σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πεντέλης.

Στην δράση παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Σκορδίλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός και το Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΠ και Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου Σπύρος Μπόγδανος.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε, σχετικά:

«Η προσπάθεια για αναζωογόνηση του Πεντελικού είναι μια προσπάθεια συνεχής. Δε σταματά στην αναδάσωση. Δε σταματά στο πότισμα, παρά συνεχίζεται με τη φροντίδα των αναδασωμένων δέντρων που μεγαλώνουν.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η δράση για το 2022, που ολοκληρώθηκε σήμερα στην περιοχή του Κοκκιναρά Πεντελικού, με το κόψιμο και κάψιμο των υπαρχόντων κουκουλιών, για την καταπολέμηση της πιτυοκάμπης (κάμπιας).

Ο ΣΠΑΠ σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πεντέλης παρακολουθούν συστηματικά τα τελευταία χρόνια τις αναδασωμένες περιοχές του Πεντελικού και όποτε κριθεί αναγκαίο αποφασίζουν την καταπολέμηση της πιτυοκάμπης (κάμπιας), με κόψιμο και κάψιμο κουκουλιών ή με επίγειους ψεκασμούς με μη χημικά ειδικά βιολογικά σκευάσματα, εγκεκριμένα από τις αρμόδιες διευθύνσεις του Υπουργείου Αγροτικής

Ανάπτυξης, προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή των νέων αυτών δενδρυλλίων, πάντα σύμφωνα με τις περιορισμένης οικονομικές δυνατότητες του ΣΠΑΠ.

Ο ΣΠΑΠ με τις αυτές τις δράσεις συμβάλλει στην αναζωογόνηση του δασικού πλούτου του Πεντελικού, που με τόσο κόπο προσπαθούμε τα τελευταία χρόνια να αποκαταστήσουμε, ώστε να επαναφέρουμε το Πεντελικό στην πρότερη μορφή του.

Θα ήθελα να συγχαρώ τους εθελοντές του ΣΠΑΠ και τους συναδέλφους αιρετούς που ήταν μαζί μας σήμερα για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τα στελέχη του Δασαρχείου Πεντέλης και προσωπικά το Δασάρχη Πεντέλης Θανάση Ρέππα για την εξαιρετική συνεργασία και την αμέριστη επιστημονική υποστήριξή του έργου του ΣΠΑΠ».

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.