Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Εθελοντικό Πότισμα για το 2020 στο Πεντελικό, σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και στο Περιβάλλον

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού συνεχίζει τη δράση του για τη προστασία του περιβάλλοντος με ποτίσματα των δέντρων που φυτεύτηκαν τον περασμένο χειμώνα.

Με σημαντική προσέλευση εθελοντών και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων πολιτών ολοκληρώθηκε το 3ο Εθελοντικό Πότισμα για το 2020 από το Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και στο Περιβάλλον στις περιοχές που αναδασώθηκαν τον περασμένο χειμώνα, στην Νταού Πεντέλης.

Στο 3ο πότισμα για το 2020 συμμετείχαν εθελοντές και εργαζόμενοι του Σ.Π.Α.Π., ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας, παιδιά και γονείς.

Στη δράση αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας  οι συμμετέχοντες έδωσαν δροσιά και ζωή στα δενδράκια που φυτεύτηκαν κατά τους προηγούμενους μήνες.

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική, η προσέλευση μικρών παιδιών με τους γονείς τους, εθελοντών και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας στο σημερινό κάλεσμα για την 3η δράση ποτίσματος για το 2020, εδώ στην περιοχή της Νταού Πεντέλης. Συνεχίζουμε τα καλοκαιρινά μας ποτίσματα, στην προσπάθεια μας να δώσουμε ζωή στα νέα δεντράκια που φυτέψαμε το χειμώνα, ώστε να μη χαθεί ούτε ένα από αυτά. Με την πολύτιμη συνεργασία του Δασαρχείου Πεντέλης και της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής και τη συμμετοχή των εθελοντών του Σ.Π.Α.Π., συνεχίζουμε το έργο που ξεκινήσαμε το χειμώνα και την άνοιξη με τις αναδασώσεις και τις επιμέρους δενδροφυτεύσεις.

Τα ποτίσματα, είναι πολύ σημαντικά και παίζουν καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια που συστηματικά καταβάλουμε τόσο εμείς στον Σ.Π.Α.Π., αλλά και οι Δήμοι Μέλη μας για να ξανακάνουμε πράσινο το Πεντελικό.

Είναι μία προσπάθεια πολύχρονη και επίπονη, αλλά είμαστε προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο και καταφέρνουμε χρόνο με το χρόνο να δώσουμε και πάλι νέα πνοή στο περιβάλλον του Πεντελικού. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε και αυτή μας η αισιοδοξία πηγάζει από την ανταπόκριση όλο και περισσότερων συμπολιτών μας στις δράσεις μας».

 

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.