Με πολύ μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκε η 6η Δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης που πραγματοποίησε ο ΣΠΑΠ σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και στο Περιβάλλον και τον Δήμο Κηφισιάς την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 στον Κοκκιναρά.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου, ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και στο Περιβάλλον και τον Δήμο Κηφισιάς πραγματοποίησε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 την 6η κατά σειρά Δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης, για τη νέα φυτευτική περίοδο 2023-2024, στον Κοκκιναρά.

Την δράση συντόνισε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος και συμμετείχαν ευαισθητοποιημένοι πολίτες, μικρά παιδιά, σχολεία, καθηγητές, εθελοντικές ομάδες και προσωπικό εταιριών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν πάνω από 2.000 δένδρα με χαμόγελο στα πρόσωπα τους και πολύ μεγάλη όρεξη, βάζοντας το δικό τους λιθαράκι και αφήνοντας το δικό τους περιβαλλοντικό αποτύπωμα για να ξαναπρασινίσει το Πεντελικό βουνό. Τα δέντρα που φυτεύτηκαν είναι πλατύφυλλα και βραδύκαυστα τα οποία είναι κατάλληλα για την συγκεκριμένη περιοχή.

Στη δράση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς, ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Γιάννης Διονυσιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης και Μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Ιωάννης Ζώης και το Μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός.

Ο ΣΠΑΠ για τη νέα φυτευτική περίοδο 2023 – 2024 συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις Εθελοντικής Αναδάσωσης, δράσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο για να ξαναπρασινίσει το Πεντελικό βουνό.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Βρισκόμαστε σήμερα στο Πεντελικό βουνό μας και συγκεκριμένα στον Κοκκιναρά, συνεχίζοντας την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, για να ξαναπρασινίσουμε το βουνό μας, με την 6η Δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης για τη νέα φυτευτική περίοδο 2023 – 2024, με σκοπό να αποκαταστήσουμε, να εμπλουτίσουμε και να δώσουμε και πάλι ζωή στο Πεντελικό μας, με τη φύτευση βελανιδιών, κουτσουπιών, πικροδαφνών, πουρναριών και χαρουπιών τα οποία είναι κατάλληλα για την περιοχή αυτή και το πιο σημαντικό, διότι είναι πολύ πιο βραδύκαυστα δένδρα.

Με σύμμαχο μας τον εξαιρετικό καιρό καταφέραμε σήμερα με την βοήθεια των ευαισθητοποιημένων πολιτών, των παιδιών, των σχολείων, των καθηγητών, των εθελοντικών ομάδων και όλων όσων βρέθηκαν σήμερα εδώ να φυτέψουμε πάνω από 2.000 δέντρα σε εξαιρετικά ελάχιστο χρόνο. Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μας, να βλέπουμε πλήθος κόσμου και κυρίως μικρά παιδιά να έρχονται με χαμόγελο και πολύ όρεξη και να αγκαλιάζουν με ενθουσιασμό τις δράσεις μας.

Συνεχίζουμε λοιπόν με περισσότερο ζήλο το έργο μας, αψηφώντας όλους όσους επιβουλεύονται το Πεντελικό μας, με ίδρυση νέων Λατομείων, πυρκαγιές, ρυπάνσεις κλπ, και με μεγάλη θέληση και το χαμόγελο των μικρών και μεγάλων φίλων μας, που βρίσκονται πάντα δίπλα μας, συνεχίζουμε την αποκατάσταση και το ξαναπρασίνισμα του βουνού μας.

Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλους όσους συμμετείχαν στην σημερινή αναδάσωση, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί, προκειμένου να ξαναζωντανέψουμε το Πεντελικό μας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στην Εθελοντική Αναδάσωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 στο Πάρκο Ανθούσας του Δήμου Παλλήνης. Να είστε όλοι εκεί!».

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.