Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξάγονται οι εκπαιδεύσεις των εθελοντών των Δήμων Μελών του Σ.Π.Α.Π σε θέματα πυροπροστασίας και διαχείρισης πυρκαγιών

Συνεχίζονται τις επόμενες ημέρες οι εκπαιδεύσεις στους Δήμους Διονύσου και Αμαρουσίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι μέχρι τώρα εκπαιδεύσεις των εθελοντών πολιτικής προστασίας στους Δήμους Βριλησσίων, Πεύκης Λυκόβρυσης και Γαλατσίου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) σε συνεργασία με τον Αναστάσιο Βλάχο, Αντιστράτηγο ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος. Πρόκειται για μια προσπάθεια κατάρτισης των εθελοντών του Συνδέσμου προκειμένου να μπορούν να συνδράμουν σε περιπτώσεις φωτιάς με τρόπο ορθό, αποτελεσματικό και πρωτίστως με ασφάλεια για τους ίδιους.

Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί οι εκπαιδεύσεις στους Δήμους Βριλησσίων, Πεύκης Λυκόβρυσης και Γαλατσίου, όπου και στις τρεις περιπτώσεις έχουν καταγραφεί ιδιαίτερα θετικές γνώμες από μέρους των συμμετεχόντων όσον αφορά στην αρτιότητα του περιεχομένου της εκπαίδευσης.

Στο Δήμο Βριλησσίων η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο Πυροφυλάκιο επί των οδών Παπαφλέσσα και Σολομού στα Άνω Βριλήσσια, στο Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» στο Δημαρχείο της πόλης και στο Δήμο Γαλατσίου, επίσης, στο Δημαρχείο.

photo2

Οι εθελοντές πυροπροστασίας καταρτίστηκαν σε επίπεδο διαχείρισης αστικών και δασικών πυρκαγιών, λήψης μέτρων προστασίας αλλά και ανάληψης τρόπων κατάσβεσης, στο πώς μπορεί ο εθελοντής να αποτελέσει μοχλό πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών, αλλά και σε επίπεδο επέμβασής του πριν και μετά τη φωτιά.

Το πρόγραμμα των εκπαιδεύσεων, βάσει των αιτήσεων συμμετοχής που έχουν υποβληθεί στο Σ.Π.Α.Π από μέρους των Δήμων μελών, συνεχίζεται ως εξής:

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012 και ώρα 18:00-21:00 στο Δήμο Διονύσου, στο Πνευματικό Κέντρο Κρυονερίου,

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 και ώρα 18:00-21:00 στο Δήμο Αμαρουσίου, στο Δημαρχείο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.