Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Εθελοντικό Πότισμα για το 2023 σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον»

Με την συμμετοχή εργαζομένων, εθελοντών και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων πολιτών ολοκληρώθηκε το 1ο  Εθελοντικό Πότισμα για το 2023, από το Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Ιουλίου στην περιοχή που κάηκε το περσινό καλοκαίρι και αναδασώθηκε με βελανιδιές, κουτσουπιές και χαρπουπιές, τη φυτευτική περίοδο 2022 – 2023, βορειοανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Την δράση συντόνισε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος και συμμετείχαν η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και  ο Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης και Μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Ιωάννης Ζώης.

Στη δράση συμμετείχαν επίσης, ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας, οι οποίοι μαζί με τους εθελοντές και τους εργαζομένους του ΣΠΑΠ, του Δήμου Πεντέλης και του Δήμου Βριλησσίων έδωσαν δροσιά και ζωή στα δεντράκια που φυτεύτηκαν τον χειμώνα.

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική, η προσέλευση των εθελοντών και όλων των περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων συμπολιτών, οικογενειών με μικρά παιδιά που είχαμε στο σημερινή δράση ποτίσματος, εδώ στην περιοχή που κάηκε το περσινό καλοκαίρι και αναδασώθηκε άμεσα κατά τη φυτευτική περίοδο 2022 -2023.

Παρά την κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας στην οποία βρισκόμαστε, εξ αιτίας της αυξημένης έντασης των ανέμων και της αντιπυρικής περιόδου που διανύουμε, είμαστε σήμερα εδώ προκειμένου να πραγματοποιήσουμε τα καλοκαιρινά μας ποτίσματα, στην προσπάθεια μας να ξεδιψάσουμε και να δώσουμε ζωή στα νέα δεντράκια που φυτέψαμε τον χειμώνα που μας πέρασε.

Με την πολύτιμη συνεργασία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» και τη συμμετοχή του κόσμου, των εθελοντών και των εργαζομένων του ΣΠΑΠ και του Δήμου Πεντέλης, συνεχίζουμε με περισσότερο ζήλο, το έργο που ξεκινήσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Τα ποτίσματα, είναι πολύ σημαντικές δράσεις και παίζουν σημαντικότατο ρόλο στην προσπάθεια που συστηματικά καταβάλουμε για να ξανακάνουμε καταπράσινη τη Βορειανατολική Αττική.

Είναι μία προσπάθεια πολύχρονη και επίπονη, αλλά είμαστε σταθερά προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο και καταφέρνουμε χρόνο με το χρόνο να δώσουμε και πάλι νέα πνοή στο περιβάλλον της Αττικής. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε, παρά τις περιβαλλοντικές καταστροφές που έγιναν από την περσινή πυρκαγιά και αυτή μας η αισιοδοξία πηγάζει από την ανταπόκριση όλο και περισσότερων συμπολιτών και φορέων στις δράσεις μας.

Σας περιμένουμε στο επόμενο πότισμα στην περιοχή που θα γίνει στις 30 Ιουλίου στην ίδια περιοχή».

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.