Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και η 3η Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης του ΣΠΑΠ, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΟΝΝΕΔ στην καμένη περιοχή πίσω από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Ο  Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σε συνεργασία με την Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ), πραγματοποίησαν την 3η  Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, στην περιοχή που κάηκε από την πυρκαγιά του καλοκαιριού που μας πέρασε και συγκεκριμένα στο χώρο πίσω από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τον ΣΠΑΠ και τη συμμετοχή μελών της ΟΝΝΕΔ, οι οποίοι δείχνοντας περιβαλλοντική ευαισθησία, υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο,  φύτεψαν εκατοντάδες δένδρα στην περιοχή.

Η Αναδάσωση έγινε με δενδρύλλια βελανιδιάς, κουτσουπιάς και χαρουπιάς λόγω του ότι τα συγκεκριμένα δένδρα είναι βραδύκαυστα, και είχε σαν κύριο στόχο την αποκατάσταση της καμένης περιοχής από την πρόσφατη πυρκαγιά του καλοκαιριού.

Στη εθελοντική αυτή δράση αναδάσωσης του ΣΠΑΠ παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου, η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά,  ο Διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Δημήτρης Κρικέλας, ο  Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης Μαρίνος Σχετάκης, το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ Γιώργος Καψιώχας, το μέλος του ΔΣ της ΔΗΜ.Τ.Ο. Πεντέλης Μαρία Τουγουντζόγλου και δεκάδες ευαισθητοποιημένα μέλη της ΟΝΝΕΔ.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δράσης:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στην ευρύτερη περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης,  σε συνεργασία με δεκάδες νέους ανθρώπους, μέλη της ΟΝΝΕΔ, προκειμένου να  δώσουμε και πάλι ζωή στην περιοχή αυτή που κάηκε από την πρόσφατη πυρκαγιά της 19ης Ιουλίου 2022, με τη φύτευση δενδρυλλίων βελανιδιάς, κουτσουπιάς και χαρουπιάς, τα οποία είναι κατάλληλα για τον χώρο αυτό και το πιο σημαντικό διότι είναι πολύ πιο βραδύκαυστα δένδρα. Ανταποκριθήκαμε άμεσα και με μεγάλη χαρά,  στην πρόταση να συνεργαστούμε για αυτή τη Δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης με την ΟΝΝΕΔ, καθώς θεωρούμε πολύ σημαντικό να τονίσουμε την περιβαλλοντική  ευαισθησία των νέων ανθρώπων άλλα και να  καλλιεργήσουμε σε όλους τους πολίτες την αξία της εθελοντικής προσφοράς και κυρίως της οικολογικής συνείδησης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τη σημερινή δράση καθώς βλέποντας την συμμετοχή, τον ενθουσιασμό, την ενέργεια και τη χαρά στα πρόσωπα των νέων ανθρώπων, μελών της ΟΝΝΕΔ,  γεμίζουν και εμάς με δύναμη και ελπίδα για να συνεχίσουμε με αμείωτο ενδιαφέρον το έργο μας.

Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τον  Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ορφέα Γεωργίου και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ για την σημερινή  τους παρουσία, καθώς και για την πολύτιμη συνδρομή τους στον ΣΠΑΠ για  την σύνταξη του τοπογραφικού σχεδίου, βάση του οποίου το Δασαρχείο Πεντέλης ενέκρινε τις αναδασώσεις του ΣΠΑΠ για τα έτη 2022 και 2023».

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.