Με επιτυχία και σημαντική προσέλευση εθελοντών ολοκληρώθηκε η 1η Αναδάσωση του Σ.Π.Α.Π. για το 2016 στο Πεντελικό

Με σημαντική προσέλευση εθελοντών και εθελοντικών ομάδων, αιρετών των Δήμων Μελών και εργαζομένων, προσκόπων και οδηγών, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η Δενδροφύτευση για το 2016 του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Όλοι μαζί ανταποκρίθηκαν για ακόμη μία φορά εφέτος στο κάλεσμα του Σ.Π.Α.Π. και του ΣΚΑΪ στηρίζοντας για άλλη μία φορά την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, εξαντλώντας με τάξη και πολύ σύντομα και τα 3.000 δενδρύλλια που είχε προγραμματιστεί να φυτευτούν.

002

Η δράση υλοποιήθηκε από κοινού με τους Δήμους μέλη του Σ.Π.Α.Π., τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής, τον Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ (στο πλαίσιο των δράσεων του «Όλοι Μαζί Μπορούμε») και τον συντονισμό του Προέδρου του Συνδέσμου και Γενικού Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμου.

Την 1η δενδροφύτευση στήριξαν έμπρακτα με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΚΑΪ Γιάννης Σπανολιός και ο Δασάρχης Πεντέλης Αθανάσιος Ρέππας.

IMG_6696

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ Βαγγέλης Πάνου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Φώτης Χρυσικός, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής Φωτεινή Βρύνα, ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. του ΣΠΑΠ και Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης Δημήτρης Σταυρόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Διονύσου Παναγιώτης Τσούκας, η πολιτευτής ΝΔ Β’ Αθηνών Πολυτίμη Λεονάρδου, ο Τοπικός Σύμβουλος Νέας Πεντέλης Δημήτρης Κωσταντόπουλος και από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή ο Αλέκος Κόκκαλης.

003

Παρόντες όπως πάντα ήταν οι εθελοντές του Σ.Π.Α.Π και πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης:

“Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την προσέλευση των παιδιών, των γονέων, των προσκόπων και οδηγών, των συλλόγων και ομάδων πολιτών καθώς και των εθελοντών μας, που κάθε φορά ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας. O καιρός ήταν ο καλύτερος σύμμαχος, μιας και μάλλον διανύουμε Αλκυονίδες μέρες, οπότε ευνοήθηκαν εκατοντάδες εθελοντές να ανέβουν και σήμερα στο βουνό και να συμμετάσχουν και στη σημερινή μας δράση. Για μία ακόμη φορά απεδείχθη ότι το αίσθημα του εθελοντισμού είναι ιδιαίτερα έντονο στην περιοχή μας και στην κατεύθυνση της αύξησης του εθελοντικού κινήματος θα πορευτούμε και στη νέα χρονιά. Σήμερα βάλαμε ακόμη ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που χρόνια τώρα καταβάλλουν από κοινού ο ΣΠΑΠ και ο ΣΚΑΙ για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό. Όλη αυτή η συνεχής εθελοντική ανταπόκριση του κόσμου, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και δύναμη να συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας.

004

Και το 2016 θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες που καταβάλουμε για να επιτύχουμε το βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού περιβάλλοντος, με αναδασώσεις, ποτίσματα, διανοίξεις δασικών δρόμων, δημιουργία υποδομών πρόληψης και ότι άλλο απαιτείται. Προγραμματίζουμε άμεσα, στις 25 Φεβρουαρίου, μία ακόμη μαθητική αναδάσωση και θα κλείσουμε την πρώτη φυτευτική περίοδο του 2016 την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου γιορτάζοντας τα Κούλουμα με Δενδροφύτευση στο Πεντελικό.

Παράλληλα θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να αναπτύξουμε περαιτέρω τη δραστηριοποίηση του Συνδέσμου μας σε όλο το φάσμα των τομέων που άπτονται της πολιτικής προστασίας, καθώς και να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε τομείς όπως ο κοινωνικός, βοηθώντας όποτε και όσο μπορούμε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη στη δύσκολη συγκυρία που περνά ο τόπος μας. Ακόμη στοχεύουμε στον πολιτισμό, στο μαζικό αθλητισμό και όπου αλλού μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι.

005

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΣΚΑΙ,  που εδώ και πολλά χρόνια είναι αρωγός του ΣΠΑΠ. Ένα ευχαριστώ όμως και  σε όλους όσους ήρθαν σήμερα εδώ στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά, τους ευαισθητοποιημένους πολίτες που κάθε φορά είναι μαζί μας, αλλά κυρίως τις πολλές εθελοντικές ομάδες που συμμετέχοντας στη σημερινή δενδροφύτευση έδωσαν το παράδειγμα σε όλους τους συμπολίτες μας των δήμων της Αττικής και ελπίζω η συμμετοχή και στις επόμενες δενδροφυτεύσεις του Σ.Π.Α.Π, να είναι ακόμη πιο μαζική και πιο δυναμική.

Εύχομαι σε όλους μία καλή χρονιά και στους εθελοντές μας μία ακόμη πιο δημιουργική και ενεργητική χρονιά στο επίπεδο της πολιτικής προστασίας στο Πεντελικό”.

Από μέρους Εθελοντικών Ομάδων και Συλλόγων, συμμετείχαν στην Αναδάσωση: το 1ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου, το 4ο Σύστημα Προσκόπων Βριλησσίων, το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Νέου Βουτζά-Προβαλίνθου, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Άνοιξης, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων, η Λέσχη Lions Helen Keller, η Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών Χαλανδρίου-Αγίας Παρασκευής και το Rotary Club Χαλανδρίου και ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος.

Ο Σ.Π.Α.Π απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Γιάννη Σπανολιό και στον κ. Γιώργο Κεραμιτζόγλου από τον ΣΚΑΙ, για την πολύτιμη στήριξή του σε όλες ανεξαιρέτως τις δράσεις του ΣΠΑΠ.

IMG_6424

Για την πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης συνεργάστηκαν οι εθελοντές του ΣΠΑΠ, στη μεταφορά των εθελοντών βοήθησε Λεωφορείο του Δήμου Αμαρουσίου, ενώ για κάθε ενδεχόμενο στο χώρο της αναδάσωσης, βρισκόταν το Ασθενοφόρο του Δήμου Αμαρουσίου.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους χορηγούς της αναδάσωσης: το Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ, τις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΧΤΥΠΟΣ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ανατολικής Αττικής, τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΘΕΣΗ, και ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, τα σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, την Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος Α.Ε., το αλλαντοποιείο «Παρθενών», την Παραδοσιακή Χαλβαδοποιία Μαραθώνα, τον κ. Γιώργο Αντωνόπουλο, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας δράσεων προϊόντων χωρίς μεσάζοντες και τον αντιδήμαρχο Σπάτων-Αρτέμιδας κ. Παναγιώτη Λάμπρου.

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.