Η Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής και ο Δήμος Κρωπίας τίμησαν τον ΣΠΑΠ σε Εκδήλωση Λήξης & Απολογισμού της Αντιπυρικής Περιόδου 2015

Η Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής και ο Δήμος Κρωπίας τίμησαν μεταξύ άλλων και τον ΣΠΑΠ στο πρόσωπο του Προέδρου Βλάσση Σιώμου, για τη συμβολή του Συνδέσμου στη Πυροπροστασία και Πολιτική Προστασία το 2015.

Η βράβευση έγινε την Πέμπτη 12/11 σε ειδική εκδήλωση λήξης και απολογισμού της αντιπυρικής περιόδου 2015 καθώς και η ετήσια βράβευση που συνδιοργάνωσαν η Αντιπεριφέρεια Ανατολικής Αττικής και ο Δήμος Κρωπίας.

IMG_0742

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν, το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος, οι εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας-πυρόσβεσης & πολιτικής προστασίας των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, καθώς και των Δήμων που ανήκουν στον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, σωματεία και σύλλογοι που μετέχουν επισήμως στα όργανα πολιτικής προστασίας της Ανατολικής Αττικής, οι διαδημοτικοί σύνδεσμοι προστασίας Λαυρεωτικής, Υμηττού (ΣΠΑΥ), Πεντέλης (ΣΠΑΠ) και κρατικοί φορείς πολιτικής προστασίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τηρήθηκε 1 λεπτού σιγή στους πεσόντες πυροσβέστες, εθελοντές και πολίτες στις πυρκαγιές του Υμηττού (1998, 2015) και συνολικά για όλα τα θύματα των δασικών πυρκαγιών. Είχε προηγηθεί το μεσημέρι της 12ης Νοεμβρίου 2015 η επιμνημόσυνη δέηση που διοργάνωσε ο ΣΠΑΥ και το Πυροσβεστικό Σώμα, στο Μνημείο Πεσόντων των θυμάτων της πυρκαγιάς του καλοκαιριού του 1998 στην Ηλιούπολη καθώς και του νέου θύματος της 17ης Ιουλίου 2015. Η τελετή είχε αναβληθεί λόγω της μεγάλης φετινής πυρκαγιάς στην ίδια περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η 12η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί από το Π.Σ, ως «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών», με αφορμή ότι την ημέρα αυτή, πριν 73 χρόνια, είχαμε το πρώτο θύμα του Σώματος εν υπηρεσία, τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Πούλιο στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα βραβεύθηκαν το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας στο πρόσωπο του αρχηγού του Π.Σ, Αντιστρατήγου, Βασιλείου Παπαγεωργίου, η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής, στο πρόσωπο του Υποστρατήγου Αθανασίου Σερεντέλου, η Διοίκηση Π.Υ. Ανατολικής Αττικής στο πρόσωπο του Αρχιπύραρχου, Αθανασίου Τζοίτη καθώς και οι διαδημοτικοί σύνδεσμοι ΣΠΑΥ και ΣΠΑΠ. Ιδιαίτερη τιμή έκαναν οι διοργανωτές στο Πυροσβεστικό Σώμα αλλά και στην εθελοντική ομάδα -υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Δήμου Κρωπίας προσφέροντας μαρμάρινες πλάκες με τα λογότυπα του Π.Σ και της Πολιτικής Προστασίας, αντίστοιχα.Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος του διαδημοτικού Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής κ.Σταύρος Ιατρού ενώ έλαβε και τιμητικό έπαινο για τις προσπάθειες του Συνδέσμου. Την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής εκπροσώπησε διοικητικά, ο κ. Αναστάσιος Γιώτης και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής-Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας εκπροσώπησε ο Διευθυντής της, κ. Βασίλειος Μώκος. Και οι δύο υπηρεσίες βραβεύτηκαν με τιμητικό έπαινο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτριος Λουκάς όπου και απεύθυνε χαιρετισμό. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι διοικητές, Π.Υ Κρωπίας, Πύραρχος Σπυρίδων Πέτρου και Λαυρίου Πύραρχος Χαράλαμπος Χιόνης, αντίστοιχα.

3

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Γενικός Γραμματέας του Εποτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ιδιαίτερα συγκινημένος για την εκδήλωση και τη βράβευση αυτή δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος από την παρουσία προσώπων που έχουν προσφέρει στο εθελοντικό κίνημα και κυρίως στο έργο της συνεχούς αναδάσωσης τμημάτων των πολύπαθων δασών και βουνών της Αττικής, που αντιστέκονται σε πείσμα των επαναλαμβανόμενων καταστροφικών πυρκαγιών που τα έχουν πλήξει. Η προστασία του Περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας και χρήζει συνεχούς προστασίας, διότι αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα της ζωής μας, τόσο σήμερα όσο και μελλοντικά.

Έχουμε χρέος απέναντι στις νέες γενιές να συνεχίζουμε το έργο που σήμερα επιτελούμε εμείς στον ΣΠΑΠ, αλλά και οι συνάδελφοι στους άλλους φορείς και συνδέσμους.

Θα ήθελα να συγχαρώ το πυροσβεστικό Σώμα, τους Δήμους, τους Συνδέσμους Δήμων, τους Εθελοντές, αλλά και όλους τους εμπλεκομένους φορείς και ιδιώτες για την ετοιμότητα που επέδειξαν κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο, για την αποτελεσματικότητα και την αυταπάρνηση με την οποία αντιμετώπισαν τα όποια περιστατικά προέκυψαν.

Θα είμαστε παρόντες και την επόμενη χρονιά με τον ίδιο ζήλο, την ίδια και καλύτερη οργάνωση, με περισσότερους ελπίζω εθελοντές για να προστατεύσουμε τα λιγοστά δάση που έμειναν στα βουνά της Αττικής, αλλά και για να τα πρασινίσουμε ξανά. Είναι σαφές ότι η προστασία και η ανάπλαση του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας». 

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.