Επίσκεψη και ευχές σε Εθελοντικές Ομάδες από τον Πρόεδρο του Σ.Π.Α.Π. και Γενικό Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσση Σιώμο και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Π.Α.Π. με την ευκαιρία της έλευσης του Νέου Έτους

Επίσκεψη σε Εθελοντικές Ομάδες που δραστηριοποιούνται στα όρια ευθύνης του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) πραγματοποίησε με την ευκαιρία της έλευσης του Νέου Έτους ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, συνοδευόμενος από Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΠ, παρέδωσε συμβολικά δώρα και δωροεπιταγές και αντάλλαξε ευχές με τους εθελοντές που ακόμη και τις γιορτινές ημέρες ήταν σε κατάσταση ετοιμότητας, για τυχόν επιδείνωση του καιρού και εκδήλωση ισχυρών καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. επισκέφθηκε την Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.ΟΜ.Α.Κ.) συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου και Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων Αρτέμιδας Πέτρο Πουλάκη, καθώς και την Εθελοντική Ομάδα Ραφήνας Πικερμίου (ΕΘ.Ο.Ρ.Π.) όπου τους υποδέχθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και Μέλος του ΔΣ του ΣΠΑΠ Αντώνης Παλπατζής και εκ μέρους των Εθελοντών ο Υπεύθυνος Επιχειρήσεων Μάνος Τσαλιαγκός.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. συνοδευόμενος από το Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου, Δημοτικό Σύμβουλο Διονύσου Θανάση Κρητικό επισκέφθηκε το Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Διονύσου, το Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Άνοιξης, το Σύλλογο Εθελοντών Πυροπροστασίας Κρυονερίου, την Εθελοντική Ομάδα Δυνάμεων Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης Ροδόπολης, καθώς και την Εθελοντική Ομάδα του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου, όπου τους υποδέχθηκε η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου Καλλιόπη Ταουξή-Χριστιανίδη.  Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. ευχήθηκε Καλή Χρονιά, παρέδωσε δώρα και δωροεπιταγές και συνομίλησε με τους Εθελοντές για τα ζητήματα που τους απασχολούν, ενόψει και της χειμερινής περιόδου.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Λίγες ώρες πριν τον ερχομό της νέας χρονιάς το μυαλό όλων μας είναι στους εθελοντές, οι οποίοι ακόμη και αυτές τις γιορτινές ημέρες είναι παρόντες στις θέσεις τους έτοιμοι για προσφορά στους συνανθρώπους μας.  Εκ μέρους του Σ.Π.Α.Π., ως ελάχιστη ανταπόδοση και αναγνώριση, για τα όσα πρόσφεραν όλη τη χρονιά παραδώσαμε στις εθελοντικές ομάδες συμβολικά δώρα και δωροεπιταγές για την κάλυψη των αναγκών των εθελοντικών κλιμακίων.  Τη χρονιά που μας πέρασε, απέδειξαν περίτρανα ότι αξίζουν το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας για όσα προσφέρουν.  Ήταν εκεί στις μεγάλες φωτιές στο Βόρεια και Νότια Αττική, στη ρύπανση του Σαρωνικού και βέβαια στην καταστροφική θεομηνία της Δυτικής Αττικής σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο.

Οφείλουμε να ενισχύσουμε το εθελοντικό κίνημα, με θέσπιση κινήτρων και αναβάθμιση της εκπαίδευσης των εθελοντών σε κατηγορίες Πολιτικής Προστασίας που μέχρι σήμερα δεν έχουν πραγματοποιηθεί επαρκείς εκπαιδεύσεις.  Θα πρέπει να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις υποδομών εκπαίδευσης και κατάρτισης που θα αξιοποιούν την εμπειρία που θα αποκτάται μέσα από την επιμόρφωση, αλλά και την εφαρμογή της στο πεδίο των επιχειρήσεων.  Τέλος θα πρέπει να ολοκληρωθεί η πλήρης θεσμική κατοχύρωση της ασφάλειας των Εκπαιδευμένων και Πιστοποιημένων στην Πολιτική Προστασία Εθελοντών, αλλά και η θέσπιση σοβαρών κινήτρων για περαιτέρω ένταξη πολιτών σε Εθελοντικές Ομάδες πολιτικής Προστασίας.

Και το 2018 είμαι βέβαιος ότι οι εθελοντές μας θα συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες τους για να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Οι θερμές ευχές και ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους εμάς για αυτούς και τις οικογένειες τους, αποτελεί θεωρώ ελάχιστη υποχρέωση και καθήκον μας.

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.