Εκατοντάδες εθελοντές ένωσαν τις δυνάμεις τους στην τελευταία αναδάσωση του Σ.Π.Α.Π για το 2014 στο Πεντελικό, ανανεώνοντας το ραντεβού τους στα καλοκαιρινά ποτίσματα του Συνδέσμου

Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό, εκατοντάδες εθελοντές, ανάμεσά τους μαθητές, εκπρόσωποι συλλόγων ανηφόρισαν στο Πεντελικό όρος συμμετέχοντας στην τελευταία αναδάσωση του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) για τη φυτευτική περίοδο 2013 – 2014 και στηρίζοντας την προσπάθεια για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, που υλοποιεί από κοινού με τον Δήμο Αμαρουσίου, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Στην τελευταία αναδάσωση του Σ.Π.Α.Π παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και προσωπικό του Σ.Π.Α.Π, καθώς και εκπρόσωποι του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην 4η και τελευταία δεντροφύτευση του Σ.Π.Α.Π στο Πεντελικό για το 2014, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, δήλωσε: «Συμμετέχοντας όλοι μαζί στην όγδοη κατά σειρά και τελευταία για τη φετινή φυτευτική περίοδο δεντροφύτευση, ολοκληρώνουμε την προσπάθειά μας για να δώσουμε ζωή και πάλι στο άλλοτε κατάφυτο Πεντελικό όρος. Φέτος πραγματοποιήσαμε τις περισσότερες αναδασώσεις από κάθε άλλη χρονιά, επεκτείνοντας τις προσπάθειές μας και σε άλλες πλαγιές του ανατολικού Πεντελικού που επλήγησαν σε πιο πρόσφατες πυρκαγιές. Έχοντας στο πλευρό μας τους πολύτιμους εθελοντές μας αλλά και τους συνεργάτες μας που στηρίζουν το περιβαλλοντικό έργο του Συνδέσμου, με την ίδια δυναμική και ακόμη πιο δυνατά θα συνεχίσουμε τις αναδασώσεις και το επόμενο φθινόπωρο. Έως τότε, ανανεώνουμε το ραντεβού μας στα ποτίσματα του Συνδέσμου τους ζεστούς μήνες του θέρους για να μην αφήσουμε ημιτελές το έργο μας και να διασφαλίσουμε την επιβίωση των νέων φυτών».

4i_anadasosi_2014_6

Για την πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης συνεργάστηκαν τα Εξωτερικά Συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου, τα Γραφεία Σ.Π.Α.Π, Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού του Δήμου Αμαρουσίου, η Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου, που φρόντισε για την ασφαλή και άνετη μετακίνηση των εθελοντών από και προς το σημείο της δεντροφύτευσης, όπως, επίσης, το δημοτικό ασθενοφόρο που ήταν στη διάθεση των εθελοντών για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, και η Ελληνική Αστυνομία.

4i_anadasosi_2014_8

4i_anadasosi_2014_14

Στο σημείο της δεντροφύτευσης βρέθηκαν: ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Βριλησσίων Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, τα μέλη του Δ.Σ του Σ.Π.Α.Π Νίκος Τζιλιγκάκης, Στέφανος Τσιπουράκης, ο Υποδιοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ηλίας Τσάπουρας, ο Διοικητής του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωάννης Καρακώστας, ο Ανθυποπυραγός του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ανδρέας Κλάδης, εκπρόσωποι του Δασαρχείου Πεντέλης και της Ελληνικής Αστυνομίας, ο υπεύθυνος του Κέντρου Επιχειρήσεων του Σ.Π.Α.Π Νίκος Σταθόπουλος, το προσωπικό του Κέντρου, εκπρόσωποι από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου και του Δήμου Βριλησσίων, η Διευθύντρια Επικοινωνίας του ΣΚΑΪ Δώρα Γιαννακάκη.

4i_anadasosi_2014_15

Παρόντα ήταν, επίσης, μέλη από τη διεθνή λέσχη Lions Αθηνών – Κηφισιάς που κατόπιν αιτήματός της λέσχης προς τον Σ.Π.Α.Π «υιοθέτησε» ένα τμήμα του αναδασωτέου χώρου του Πεντελικού όρους παραπλεύρως του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης που βρίσκεται στις αρμοδιότητες του Σ.Π.Α.Π για αναδάσωση, με τη δέσμευση να αναλάβει και τη φροντίδα των δενδρυλλίων. Η πρωτοβουλία αυτή ανοίγει τον δρόμο για να ευαισθητοποιηθούν και άλλες εθελοντικές ομάδες για να υιοθετήσουν τμήμα του αναδασωτέου Πεντελικού όρους και να φροντίσουν για την σωστή ανάπτυξη και το πότισμα των δενδρυλλίων που φυτεύτηκαν κατά την δραστηριότητα της αναδάσωσης.

4i_anadasosi_2014_3

Από μέρους εθελοντικών ομάδων και συλλόγων, με τη συμμετοχή τους στήριξαν την αναδάσωση: μαθητές από το 14ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας,o 1ος Γαλαξίας Αμαρουσίου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, εκπρόσωποι από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Ελλάδας, από τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδας, από τον Όμιλο Κοινωνικού Προβληματισμού «Η Συμπολιτεία», από την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ), από την Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας (Τ.Ο.Ν.Δ).

4i_anadasosi_2014_7

Ο Σ.Π.Α.Π απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς της αναδάσωσης: στην Παραδοσιακή Χαλβαδοποιία Μαραθώνος, στο Αρτοποιείο Χατζηγαβριήλ, στην εταιρία Κορπή.

4i_anadasosi_2014_4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.