Εθελοντές και εργαζόμενοι του Σ.Π.Α.Π. πραγματοποίησαν το 2ο Εθελοντικό Πότισμα για το 2018 στην περιοχή του Κοκκιναρά

Με τη συμμετοχή εθελοντών και εργαζομένων του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και υπό την επίβλεψη του Προέδρου του Σ.Π.Α.Π. και Γενικού Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσση Σιώμου, πραγματοποιήθηκε το 2ο εθελοντικό πότισμα του 2018 στον Κοκκιναρά της Κηφισιάς, σε περιοχές του Πεντελικού που δεντροφυτεύτηκαν με μεγάλη επιτυχία κατά τη χειμερινή περίοδο του 2017 και την εαρινή περίοδο του 2018.

O Σ.Π.Α.Π., προσπαθεί με το πότισμα αυτό να δώσει ελπίδα και ζωή στα χιλιάδες δεντράκια που φυτεύτηκαν στο συγκεκριμένο σημείο και που η ανάπτυξη τους μέχρι σήμερα προσφέρει ιδιαίτερη ικανοποίηση.

  

Παράλληλα με το πότισμα και λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας για πυρκαγιά, εθελοντές και εργαζόμενοι του Συνδέσμου βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα και επιφυλακή.

Μετά την ολοκλήρωση του ποτίσματος, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Μέλη της Διοίκησης, εθελοντές και εργαζόμενοι του Σ.Π.Α.Π., είμαστε εδώ γιατί παρά τον αυξημένο βαθμό επιφυλακής, δεν ξεχνάμε τα δεντράκια μας, τα οποία μας έχουν ανάγκη το καλοκαίρι. Με τη φροντίδα που δίνουμε σε αυτά, πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί σωστά το έργο που ξεκινήσαμε το χειμώνα και την άνοιξη με τις αναδασώσεις μας, με τελικό στόχο η προσπάθεια που έκανε ένας σημαντικός αριθμός μαθητών, εθελοντών, προσκόπων και ευαισθητοποιημένων πολιτών για αυτές τις αναδασώσεις να ευοδωθεί θετικά στην κατεύθυνση της ανάπλασης του Πεντελικού.

Η προσπάθεια για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, θα συνεχισθεί με ένα ακόμη εθελοντικό πότισμα στις αναδασωμένες κατά τον περασμένο χειμώνα περιοχές, στον Κοκκιναρά Κηφισιάς, την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 στις 9 π.μ. σε συνεργασία με το Δήμο Κηφισιάς και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον».

Ευχαριστώ τους εργαζομένους και εθελοντές του Συνδέσμου για τον ενθουσιασμό και το ζήλο που επέδειξαν και σε αυτό το πότισμα στις πλαγιές του Πεντελικού».

   

 

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.