Βράβευση της Εθελοντικής Ομάδας του ΣΠΑΠ από την ΚΕΔΕ σε Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας

Η Εθελοντική Ομάδα του ΣΠΑΠ βραβεύθηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας σε Εκδήλωση της ΚΕΔΕ και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας, στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε ο Οδηγός Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για τη Διαχείριση Κινδύνων σε επίπεδο Δήμων – Στρατηγικές Δράσεις της ΚΕΔΕ σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

02

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος με την ευκαιρία της βράβευσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

03

«Η σημερινή Βράβευση αποτελεί για τον ΣΠΑΠ ιδιαίτερη τιμή και μία διάκριση που δικαιώνει τις προσπάθειές μας όλα αυτά τα χρόνια. Ειδικά σε μία Ημέρα σαν τη σημερινή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας και προερχόμενη από το ανώτερο όργανο της Αυτοδιοίκησης. Συγχαρητήρια στην ΚΕΔΕ και τον Πρόεδρό της Γιώργο Πατούλη, για αυτή την πρωτοβουλία που συμβολίζει τη σημασία που δίνεται από την ΚΕΔΕ στους εθελοντές και τον εθελοντισμό. Πολύ σημαντική και η πρωτοβουλία που ανελήφθη από το ΙΤΑ κατόπιν εντολής της ΚΕΔΕ για τη συστηματοποίηση του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Κρίσεων και την έκδοση του «Οδηγού Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για τη Διαχείριση Κινδύνων σε επίπεδο Δήμων – Στρατηγικές Δράσεις της ΚΕΔΕ σε θέματα Πολιτικής Προστασίας», ο οποίος είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμος στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων.

05

04

06

Ο Σ.Π.Α.Π. συμμετέχει ενεργά σε όλους του τομείς της Πολιτικής Προστασίας με σωστό σχεδιασμό, έγκαιρη πρόληψη, πλήρη ετοιμότητα, αποτελεσματική αντιμετώπιση όταν και όποτε απαιτηθεί και έτσι θα συνεχίσει και στο μέλλον ώστε να επιτελέσει με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία το στόχο του να αποτελέσει την «ομπρέλα» για την προστασία του περιβαλλοντος, του αστικού και περιαστικού πρασίνου, των δασών και άρα της ποιότητας ζωής του πολίτη και της διαφύλαξης των αγαθών, υλικών και πλουτοπαραγωγικών πηγών, εγκαταστάσεων και μνημείων της χώρας, με στόχο την ελαχιστοποίηση των όποιων δυσμενών επιπτώσεων».

08

09

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.