Έλεγχος και πλήρωση των υδατοδεξαμενών πυροσβεστικών ελικοπτέρων στο Πεντελικό από τον ΣΠΑΠ

Στο πλαίσιο της μέγιστης αντιπυρικής ετοιμότητας  για τις προσεχείς ημέρες που  προβλέπεται μεγάλη αύξηση της έντασης των ανέμων, ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σε συνεργασία με τον δήμο Κηφισιάς προχώρησε για ακόμα μία φορά φέτος, στον έλεγχο και την πλήρωση των υδατοδεξαμενών πυροσβεστικών ελικοπτέρων ανοικτού τύπου, που έχει εγκαταστήσει ο Σύνδεσμος σε διάφορα σημεία του Πεντελικού.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας ΚΑΙ  Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά:

«Στα πλαίσια της μέγιστης αντιπυρικής ετοιμότητας  για τις προσεχείς ημέρες που  προβλέπεται μεγάλη αύξηση της έντασης των ανέμων προχωρήσαμε σε μια πολύ σημαντική προληπτική εργασία. Ελέγξαμε και γεμίσαμε με νερό, όπου απαιτείτο, για ακόμα μία φορά φέτος τις υδατοδεξαμενές πλήρωσης πυροσβεστικών ελικοπτέρων  στην περιοχή Κοκκιναρά του Πεντελικού.

Οι υδατοδεξαμενές πλήρωσης πυροσβεστικών ελικοπτέρων δημιουργούν σημαντικό επιχειρησιακό πλεονέκτημα σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, διότι δίνουν τη δυνατότητα στα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος να λαμβάνουν νερό τάχιστα, χωρίς να απομακρύνονται από την εστία πυρκαγιάς για να εφοδιασθούν με νερό στη θάλασσα ή αλλού, κερδίζοντας χρόνο συνεχούς επέμβασης στο σημείο του συμβάντος.

Για το λόγο αυτό ο ΣΠΑΠ έχει εγκαταστήσει ένα σημαντικό αριθμό δεξαμενών, 14 συνολικά, σε διάφορα σημεία του Πεντελικού αλλά και σε επιλεγμένα σημεία των Δήμων Μελών με συνολική χωρητικότητα 600.000 λίτρων νερού.

Ο ΣΠΑΠ σε συνεργασία με τους Δήμους Μέλη του, παράλληλα με την αυξημένη επιφυλακή που βρίσκονται, λόγω των ιδιαιτέρως δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικρατούν, συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς και αυτές τις ημέρες όλες τις απαραίτητες προληπτικές δράσεις που απαιτούνται.

Ολοκληρώσαμε για ακόμα μια φορά φέτος τον έλεγχο και την πλήρωση, όπου απαιτείτο, με νερό των υδατοδεξαμενών πυροσβεστικών ελικοπτέρων ανοικτού τύπου, συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς  καθαρισμούς χόρτων και σε άλλες περιοχές των Δήμων Μελών μας, συντηρούμε δασικούς δρόμους συνδράμοντας το Δασαρχείο Πεντέλης και επανδρώνουμε  πυροφυλάκια, πάντα σε συνεννόηση με τους Δήμους Μέλη μας, ώστε να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα να συνδράμουμε σε οποιοδήποτε δυσάρεστο περιστατικό».

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.