Άμεση και αποτελεσματική επέμβαση του ΣΠΑΠ στην κατάσβεση δύο διαδοχικών περιστατικών πυρκαγιάς στο Γαλάτσι

Ταχύτατα και αποτελεσματικά, με εθελοντές, εργαζομένους και πυροσβεστικά οχήματα που ήταν σε κατάσταση επιφυλακής και με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΣΠΑΠ και Γενικό Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμο, συνέβαλλαν στην κατάσβεση των δύο διαδοχικών περιστατικών πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν στο Γαλάτσι, η μία νωρίς το απόγευμα σε περιοχή που βρίσκεται πίσω από τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ και η δεύτερη στα σύνορα του Άλσους Βεΐκου με τη Φιλοθέη, βοηθώντας καίρια και αποφασιστικά το Πυροσβεστικό Σώμα και το Δήμο Γαλατσίου.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης των δύο πυρκαγιών, που έκαψαν ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση, συμμετείχαν οχήματα και πεζοπόρα τμήματα του Πυροσβεστικού Σώματος και συνέδραμαν εθελοντές και οχήματα του ΣΠΑΠ, των Δήμων Γαλατσίου και Χαλανδρίου, καθώς και των εθελοντικών Ομάδων της Άνοιξης, της Εκάλης και της Ροδόπολης.

  

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι εθελοντές και οι εργαζόμενοι του ΣΠΑΠ που βρίσκονταν σε κατάσταση ετοιμότητας και απόλυτης επιφυλακής, έφτασαν από τα πρώτους και ταχύτατα επενέβησαν στα διαδοχικά περιστατικά που εκδηλώθηκαν με διαφορά λίγων ωρών, προσφέροντας καθοριστική συνδρομή στο Πυροσβεστικό Σώμα και το Δήμο Γαλατσίου, με αποτέλεσμα δύο ακόμα περιστατικά πυρκαγιάς να κατασταλούν πριν πάρουν πολύ επικίνδυνες διαστάσεις. Οι δύο επεμβάσεις ήταν ακαριαίες και ο συντονισμός υποδειγματικός.

Θα ήθελα να συγχαρώ τις δυνάμεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που άμεσα επενέβησαν και συνέδραμαν το Πυροσβεστικό Σώμα και το Δήμο Γαλατσίου, αλλά ιδιαίτερα τους εργαζομένους και εθελοντές του ΣΠΑΠ, οι οποίοι ακολουθώντας πιστά και με ακρίβεια τον σχεδιασμό που έχουμε εκπονήσει στον ΣΠΑΠ, κατάφεραν να επέμβουν άμεσα και αποτελεσματικά. Άλλα δύο περιστατικά φωτιάς τα οποία εκδηλώθηκαν μέσα στον αστικό ιστό και που σε συνδυασμό με τα αλλεπάλληλα και διαρκώς επαναλαμβανόμενα περιστατικά πυρκαγιάς που έχουν εκδηλωθεί σε διάστημα λίγων 24ώρων, στις περιοχές Αμαρουσίου, Παλλήνης, Ανθούσας, Σαρωνίδας και Γαλατσίου και τα οποία δημιουργούν βάσιμες υποψίες ηθελημένων εμπρησμών και ερωτηματικά για τα κίνητρα των εμπρηστών. Εμείς στον ΣΠΑΠ αλλά και όλη η Τοπική Αυτοδιοίκηση με ενότητα και αλληλεγγύη θα συνεχίσει καθόλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, να βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα και επιφυλακή, τόσο στο Πεντελικό, όσο και στις αστικές και περιαστικές περιοχές των Δήμων Μελών μας, αλλά και της Αττικής ευρύτερα, για να αποτρέψουν ανάλογα περιστατικά».

   

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.