«Φυτεύω ένα δέντρο, συμβάλλω στην ελπίδα». Υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Δράση Μαθητικής Αναδάσωσης από τον Σ.Π.Α.Π. και τον Δήμο Κηφισιάς

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή μαθητών των Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης πραγματοποιήθηκε Δράση Μαθητικής Αναδάσωσης με κεντρικό σύνθημα «Φυτεύω ένα δέντρο, συμβάλλω στην ελπίδα», από το Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και τον Δήμο Κηφισιάς, σε συνεργασία με τον Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ, στις παρυφές της Πεντέλης στην Κηφισιά, στην περιοχή του Κοκκιναρά.

img_5041  img_5114

Οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Κηφισιάς ανταποκρίθηκαν άμεσα, με προθυμία και ιδιαίτερο ζήλο στη δράση αυτή, στηρίζοντας την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, εξαντλώντας με τάξη και πολύ σύντομα όλα τα δενδρύλλια που είχε προγραμματιστεί να φυτευτούν. Οι μαθητές είχαν με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία να υιοθετήσουν τα δέντρα του σχολείου τους, να τα φυτέψουν, να τα ποτίσουν και να τα φροντίσουν. Η δράση αυτή είχε ως απώτερο στόχο να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, δασοπροστασίας και εθελοντισμού.

Για πρώτη φορά και χάρη στην πρωτοβουλία του κτηνιάτρου κ. Θεοδωρίδη φυτεύτηκαν βελανίδια με ένα νέο τρόπο φύτευσης κατά μήκος του δασικού δρόμου, καθώς και ένα στρέμμα με βελανιδιές.

Τη δράση τίμησε με την παρουσία του ο Βρετανός Ευρωβουλευτής της Ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (AECR), Daniel Hannan, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας επικεφαλής αντιπροσωπείας που περιλαμβάνει ευρωβουλευτές, βουλευτές και ακτιβιστές από 14 χώρες σε συνεργασία με την ανεξάρτητη οργάνωση Praksis προκειμένου να παρέχουν βοήθεια σε αστέγους και αποκλεισμένους πολίτες και να επισκεφθούν δύο κέντρα υποδοχής.

img_4924 img_4820 img_4921

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο πρώην Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, o Δασάρχης Πεντέλης Θανάσης Ρέππας, ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς και Μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός, η Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Σίσσυ Παπασπύρου, ο Αντιδήμαρχος Διονύσου Παναγιώτης Τσούκας, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ Σπάτων Αρτέμιδας και Μέλος του ΔΣ του ΣΠΑΠ Πέτρος Πουλάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς και Μέλος του ΔΣ του ΣΠΑΠ Παντελής Παπανικολόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κηφισιάς, Γιώργος Κόμιανος, Ρόζυ Χαριτοπούλου και Γιάννης Παντελεάκης και ο Δασοπόνος του Δασαρχείου Πεντέλης Κώστας Μούγιος.

Στη Αναδάσωση συμμετείχαν τα παρακάτω σχολεία: 1o Δημ. Κηφισιάς, 3ο Δημ. Κηφισιάς, 5ο Δημ. Κηφισιάς, 6ο Δημ. Κηφισιάς, 7ο Δημ. Κηφισιάς, 8ο Δημ. Κηφισιάς, 1o Δημ. Νέας Ερυθραίας, 2ο Δημ. Νέας Ερυθραίας, 3ο Δημ. Νέας Ερυθραίας, Δημοτικό Εκάλης, 1ο Γυμν. Κηφισιάς, 2ο Γυμν. Κηφισιάς,, καθώς και Γυμνάσιο από το Αιγάλεω. Συμμετείχαν επίσης τα Ιδιωτικά σχολεία Αθηναϊκή Αγωγή και Σχολή Μάνου.

img_5073  img_4984

Παρόντες όπως πάντα ήταν οι εθελοντές του Σ.Π.Α.Π, η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς, εργαζόμενοι του Δήμου Κηφισιάς και πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που έχουμε ξανά κοντά μας μαθητές σχολείων, της Κηφισιάς αυτή τη φορά, αλλά και φιλοξενούμενους από σχολείο του Αιγάλεω, σε μία ακόμη αναδάσωση στο Πεντελικό, με απόλυτη τάξη και ηρεμία, αλλά με ενθουσιώδη συμμετοχή.

Στον Σ.Π.Α.Π. θεωρούμε υπέρτατο χρέος μας να εκπαιδεύουμε τη νέα γενιά στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος. Παράλληλα οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειες μας, ώστε να παραδώσουμε στις επόμενες γενεές ένα καλύτερο περιβάλλον. Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται και η σημερινή πολύ επιτυχημένη δράση μας. Θα ήθελα για άλλη μία φορά να υπογραμμίσω ότι ο εθελοντισμός που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή μας αυξάνει και αυτό αποδεικνύεται κάθε φορά που ο ΣΠΑΠ και ο ΣΚΑΪ αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό. Όλη αυτή η συνεχής εθελοντική ανταπόκριση του κόσμου, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και δύναμη να συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας. Η σημερινή παρουσία των χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών, μας δίνει δύναμη για να αγωνιστούμε με περισσότερη αφοσίωση, επικεντρωμένοι στο βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου.

Ένα θερμότατο ευχαριστώ στις Διευθύνσεις Αβάθμιας και Βάθμιας Εκπαίδευσης Β Αθήνας και σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που ήρθαν σήμερα εδώ στην περιοχή του Κοκκιναρά και συνέβαλλαν στην επιτυχία της 4ης Αναδάσωσης 2016 του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.).

img_4778  img_5098

Ο Σ.Π.Α.Π απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Γιάννη Σπανολιό και κ. Γιώργο Κεραμιτζόγλου από τον ΣΚΑΙ, για την πολύτιμη στήριξή του σε όλες τις δράσεις του ΣΠΑΠ. Ένα ευχαριστώ τέλος στους εθελοντές και στους εργαζομένους του ΣΠΑΠ και του Δήμου Κηφισιάς, οι οποίοι με την ενεργό συμμετοχή και το ζήλο τους συνέβαλαν αποφασιστικά στην πραγματοποίηση της σημερινής δράσης. Ο Σ.Π.Α.Π. ευχαριστεί ιδιαίτερα τους χορηγούς της Αναδάσωσης: τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, την Εταιρία Βίκος, τη Δ.ΕΠ.Α., την Εταιρία Creta Farms, τα σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης, την Αρτοβιομηχανία Στεργίου, την Αρτοποιία The Bakers, την Εταιρία Nestle, τις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΧΤΥΠΟΣ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ανατολικής Αττικής, τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΘΕΣΗ, και ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ.

Ελπίζω η συμμετοχή και στις επόμενες δενδροφυτεύσεις του Σ.Π.Α.Π, να είναι εξ ίσου μαζική και δυναμική, ώστε να γίνει με τη βοήθεια όλων πραγματικότητα η αναμόρφωση και επαναφορά του Πεντελικού φυσικού και δασικού πλούτου».

img_4876  img_5118

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.