Συνάντηση αντιπροσωπείας των Συνδέσμων της Αττικής με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή με αντικείμενο την επιχορήγηση για την πυροπροστασία

Το ζήτημα της αδυναμίας χρηματοδότησης από τη ΣΑΤΑ των δράσεων συνδέσμων που έχουν συσταθεί στην Αυτοδιοίκηση και έχουν ως αποστολή τους την πρόληψη και προστασία δασικών εκτάσεων, έθεσαν και πάλι οι Σύνδεσμοι της Αττικής στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, σε σχετική συνάντηση.

Οι αντιπρόσωποι των Συνδέσμων εξέθεσαν και πάλι στον Υπουργό τις δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις που αντιμετωπίζουν όλοι οι Σύνδεσμοι της Αττικής, στην προσπάθεια προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει.

thumb_IMG_1846_1024 copy

Ο κ. Υπουργός δεσμεύθηκε αφενός να επιλυθεί οριστικά το θέμα με σχετική τροπολογία που θα συμπεριληφθεί σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου και αφετέρου ζήτησε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες να επιλυθεί το ζήτημα με την επισήμανση ότι επίκειται άμεσα η νομοθετική λύση και οριστική ρύθμιση του, προκειμένου να εκταμιευθεί άμεσα το απαιτούμενο ποσό για την υλοποίηση των δράσεων αντιπυρικής προστασίας.

thumb_IMG_1854_1024 copy

Στη συνάντηση, συμμετείχαν εκτός του κ. Υπουργού, από πλευράς Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού ο Πρόεδρός του και Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, από πλευράς Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Αθηνών Πειραιώς, ο Πρόεδρός του Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, από πλευράς Συνδέσμου Λαυρεωτικής ο Προεδρός του Σταύρος Ιατρού, από πλευράς Συνδέσμου Προστασίας Υμηττού ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Αγγελόπουλος, από πλευράς Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής η Αντιπρόεδρος της ΕΕ κα Αφροδίτη Μπιζά, το μέλος του ΔΣ του ΣΠΑΠ και Αντιπρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Σπάτων Αρτέμιδας Πέτρος Πουλάκης καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 

Με κοινή δήλωσή τους όλοι οι εκπρόσωποι των Συνδέσμων τόνισαν: «Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό κ. Κουρουμπλή για την κατανόηση του προβλήματος, την άμεση αντιμετώπισή του και την προώθηση της επίλυσής του. Μια τέτοια προοπτική μας λύνει τα χέρια προκειμένου η Αυτοδιοίκηση Α΄βαθμού να μπορεί να ασχοληθεί ουσιαστικά με την πυρασφάλεια των πολύπαθων βουνών της Αττικής».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.