Συμμετοχή του ΣΠΑΠ στον εθελοντικό καθαρισμό του Εθνικού Πάρκου Σχινιά που οργάνωσε ο ΣΚΑΪ στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο περιβάλλον»

Στη συνέχεια καθαρίστηκε από ξερόχορτα και σκουπίδια και το πυροφυλάκιο στην περιοχή του Αγίου Πέτρου

Ο ΣΠΑΠ συμμετείχε με την πολυπληθέστερη ομάδα στον Εθελοντικό καθαρισμό του Εθνικού Πάρκου του Σχινιά που διοργάνωσε ο ΣΚΑΙ στο πλαίσιο των δράσεων «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο περιβάλλον».

IMG_2360

Στη δράση συμμετείχαν επίσης η Διεύθυνση Καθαρισμού Δήμου Μαραθώνα, το Σύλλογο Εθελοντών Μαραθώνα, καθώς και αθλητικά σωματεία κωπηλασίας καθαρίζοντας το χώρο γύρω από το κωπηλατοδρόμιο από σκουπίδια και ξερά χόρτα, στην τοποθεσία όπου θα διεξαχθεί ο 3ος αγώνας Δρόμου του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», στον οποίο ο ΣΠΑΠ θα συμμετέχει και πάλι με Διοίκηση, εργαζομένους και εθελοντές.

IMG_2326

Στη συνέχεια και κατά την επιστροφή τους στην Πεντέλη, παρά την κόπωση και το δυνατό ήλιο, οι εθελοντές και οι εργαζόμενοι του ΣΠΑΠ καθάρισαν από ξερόχορτα και σκουπίδια τον περιβάλλοντα χώρο του Πυροφυλακίου του Συνδέσμου που βρίσκεται στον Άγιο Πέτρο.

IMG_2363

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου δήλωσε σχετικά με τη συμμετοχή του Συνδέσμου στη δράση:

«Το Δάσος του Σχοινιά, αποτελεί πνεύμονα πρασίνου και οξυγόνου της περιοχής, αλλά και σπουδαίο περιβαλλοντικό οικοσύστημα της Ελλάδας, ενταγμένο στο ευρωπαϊκό δίκτυο NATURA. Πρόκειται για ένα απαράμιλλης ομορφιάς βιότοπο που χρήζει της φροντίδας και της προστασία όλων μας.

Η σημερινή μας παρουσία εδώ, στη δράση που διοργανώθηκε από τον ΣΚΑΪ και τον οποίο συγχαίρω για την πρωτοβουλία αυτή, εντάσσεται σε μια σειρά από δράσεις πρόληψης στις οποίες συμμετέχει και θα συνεχίσει να συμμετέχει ο ΣΠΑΠ και για το εφετινό καλοκαίρι που είναι προ των πυλών. Είναι προφανές ότι ο Σύνδεσμος θα συνεχίζει να παρέχει κάθε βοήθεια, σε ανθρώπινο δυναμικό και μηχανολογικό εξοπλισμό και οχήματα, όποτε υπάρχει ανάγκη, με στόχο στην καλύτερη πρόληψη, αλλά και αναβάθμιση του περιβάλλοντος του Πεντελικού, αλλά και της Αττικής γενικότερα».

IMG_2370

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.