Συμμετοχή του ΣΠΑΠ σε περιβαλλοντική δράση του ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης με τη συμμετοχή μικρών μαθητών

Στην περιβαλλοντική δράση που διοργανώθηκε από το ΠΕ.Α.Π. του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης συμμετείχε ο Σύνδεσμος Δήμων για την προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), με πολυμελή ομάδα εργαζομένων και εθελοντών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συνδέσμου και Γενικό Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμο.

thumb_IMG_1273_1024

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο Άλσος Βαρβαρέσου στην Άνω Πεύκη στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ Παιδιού, με μαθητές Σχολείων του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης υπό τη επιμέλεια της Προέδρου του Π.Ε.Α.Π. και Αντιδημάρχου Πεύκης Μαρίνας Σταυράκη-Πατούλη και περιελάμβανε συμβολικό φύτεμα καλλωπιστικών φυτών σε παρτέρια του Άλσους. Οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του Σ.Π.Α.Π. μοίρασαν λουλούδια και μικρά δεντράκια στους μαθητές και τους βοήθησαν να τα φυτέψουν. Οι μικροί μαθητές φεύγοντας πήραν μαζί τους από ένα λουλούδι για να το φυτέψουν στα παρτέρια των Σχολείων τους.

thumb_IMG_1325_1024

Κατά τη διάρκεια της δράσης ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ δήλωσε:

«Είναι χρέος μας να εκπαιδεύσουμε τη νέα γενιά στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος. Παράλληλα οφείλουμε να τους παραδώσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον. Προς την κατεύθυνση αυτή συμμετέχουμε στη σημερινή πολύ επιτυχημένη δράση του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης και του Π.Ε.Α.Π. για την οποία θα ήθελα να συγχαρώ την Πρόεδρό του και Αντιδήμαρχο κα Μαρίνα Πατούλη και το Δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη. Η παρουσία των μικρών μαθητών σήμερα είναι αυτή που μας δίνει δύναμη για να αγωνιστούμε με περισσότερη αφοσίωση, επικεντρωμένοι στο βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του αστικού και περιαστικού πρασίνου, καθώς και η ανάπλαση του Πεντελικού όρους. Είναι αυτονόητο ότι ο Σ.Π.Α.Π. συμμετέχει και θα συμμετέχει σε κάθε περιβαλλοντική δράση που διοργανώνουν οι Δήμοι-Μέλη του, δίνοντας εξέχουσα προσοχή στις δράσεις που έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα περιβάλλοντος».

thumb_IMG_1382_1024

thumb_IMG_1410_1024

thumb_IMG_1549_1024

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.